Til årets nyttårskonserter har Ålesund symfoniorkester og Ålesund operakor fått med seg Michael Pavelich som dirigent og konferansier. Sammen med kona Kari har han helt siden 1990-tallet vært med å bygge opp Opera Nordfjord, først som solist og så, de siste 20 åra, som dirigent. Gjennom hans nettverk kan årets nyttårskonserter også by på to framstående operasolister: Marius Roth Christensen og Frøy Hovland Haltbakk, går det fram av ei pressemelding.

Fra rock til opera

Tenoren Marius Roth Christensen ble kjent for de fleste gjennom deltakelsen i Stjernekamp 2021. Han starta sin musikalske karriere som gitarist og vokalist i det nokså tunge, goth-inspirerte rockebandet Seigmen helt på tampen av ’80-tallet. Til tross for stor suksess med Seigmen gjennom hele ’90-tallet, hoppa han av rockekarusellen i 1999 og satsa i stedet på en opera-karriere.

I dag er Marius vel etablert som tenor i Den Norske Opera og Ballett, og han gjorde seg kjent over det ganske land gjennom deltakelsen i Stjernekamp i 2021.

Ung og fremadstormende

Hallingdølen Frøy Hovland Haltbakk beskrives harsom en ung og fremadstormende sanger. Hun var ferdig utdanna ved Operaakademiet i København i 2019, og siden den gang har hun hatt flere roller ved Den Kongelige Opera i samme by, hun har debutert i Tyskland, og siden i fjor har hun vært tilknytta Den Norske Opera og Ballett.

Operasanger Frøy Hovland Haltbakk Foto: pressefoto

Velkjent og nytt

På de to nyttårskonsertene i Parken kulturhus lørdag 21. og søndag 22.januar vil publikum få høre mye kjent fra operaens og musikalens verden, men det blir også musikk som aldri tidligere har vært framført i Ålesund. Marianne Ravn Stavseng, korleder for Ålesund operakor, vil ha en sentral rolle under konserten.

Ballettskolen

I år blir det også ballettinnslag på nyttårskonsertene, når de eldste ballettdanserne ved Ålesund ballettskole danser til et verk av Prokofjev.

Michael Pavelich har vært drivkraft for Opera Nordfjord helt siden 1990-tallet. I år har Ålesund symfoniorkester og Ålesund operakor fått ham med som dirigent og koneransier på de tradisjonelle nyttårskonsertene i Parken kulturhus. Foto: pressefoto