Før scoringen var det kun Brann alt dreide seg om, og fra tribuneplass opplevde jeg stort sett bare horrible svake offensive takter fra AaFK. Ballmiss, feilpasninger. Det florerte med dårlige valg, og det var nesten pinlig å se hvor hjelpeløse spillerne oppførte seg i sine offensive valg.

Selv om jeg ikke er tilhenger av statistikker må jeg denne gang støtte meg til hva de avslører om kampen. Som er følgende: Etter 25 minutter var den prosentvise ballbesittelsen 86 prosent til Brann. Det betyr at AaFK hadde ballen kun i 3,5 minutter, Brann – attpåtil på bortebane – i 21,5 minutter. Det kan jo ikke bli verre, kan det?

Og det ble det heldigvis ikke. Etter kampslutt var statistikken nede til 69 prosent til Brann, 31 prosent til AaFK. For ordens skyld: 31 prosent betyr at AaFK hadde ballen i knappe 28 minutter i løpet av 90 minutter. Brann dermed i 62 minutter.

La meg også nevne at avslutninger på mål og avslutninger utenfor mål viser henholdsvis 7-3 og 16-3 i favør av Brann.

Når jeg først er inne på statistikker kan jeg ikke unngå å nevne tabellsituasjonen. Fire poeng etter 10 seriekamper er status quo for AaFK. At flere av de andre lagene i bunnsjiktet vant sine kamper denne helga var ikke særlig bra. Nå er avstanden opp til HamKam tre poeng, til Strømsgodset fire poeng, og til Haugesund og Sandefjord fem poeng. Alle fire lag har forresten spilt en kamp mindre enn AaFK.

At det er grunn til bekymring er helt klart.

For ordens skyld: Etter pause sikret Brann seg seieren med tre scoringer, sluttresultatet ble 1-3. At innbytter Kristoffer Barmen fikk rødt kort for munnbruk hører også med til historien.

Nye sjanser

Onsdag kommer Brann tilbake til Color Line stadion. Da er det cupavansement som gjelder, 3.runde i NM-cupen. Selvfølgelig kan alt skje i fotball, kampen som ble spilt søndag er historie og AaFK-gjengen må være såpass tøffe i hodet at de tenker revansj.

Fotball er jo fotball, og en eventuell cupseier vil utvilsomt være gull verdt i dagens situasjon, akkurat det kan jo være greit å ha litt fokus på.

At Brann ikke fikk uttelling i løpet av de første 45 minuttene var vel en kombinasjon av tafatte avslutninger fra lagets side, og iherdig jobbing av AaFK sin midtstoppertrio og keeper Sten Grytebust. Det kan jo også være greit å ta med seg inn i cupkampen.

Jeg er fullstendig klar over at det skal spilles ny seriekamp allerede førstkommende søndag, på hjemmebane, mot Tromsø. Men jeg håper likevel at trener Marius Bøe og hans trenerteam tør å velge en offensiv startellever til onsdagens cupkamp. Tromsø er jo også i samme posisjon, så sånn sett er det like stor belastning for begge lag.

Hvem starter?

Kristoffer Barmen må sone for rødt kort, han er derfor ikke spilleklar. Alexander Stølås og Jeppe Moe var ikke med i troppen i søndagens seriekamp, begge spilte riktignok cupkampen mot Byåsen, men jeg tviler på at Stølås får en startplass. Når det gjelder Jeppe Moe er jeg mere usikker, han har tidligere vist at han behersker midtstopper-rollen, og bør kanskje få en ny sjanse.

I de to første cupkampene har Michael Lansing voktet buret, derfor står han mot Brann.

David Fällman og Nikolai Hopland er vanligvis to sikre kort i midtstoppertrioen. Hopland var ute med sykdom en kort tid, men søndag var han tilbake og etter min mening lagets beste spiller. Mye bra, både taklinger og pasninger. Spiller også med autoritet og selvtillit.

Jeg mener at han primært må spille midtstopper, men kanskje kan det være et lurt trekk å flytte han opp til sentral midtbane i cupkampen? Og da blir også plass til både Moe og Juel Andersen i den bakre trioen.

Hvem som bør være makker til Hopland er jeg imidlertid usikker på, et sannsynlig valg er Erlend Segberg. I søndagens seriekamp florerte det imidlertid med feilpasninger fra hans fot, likevel helt ok at han får en sjanse til å revansjere seg? Eller kan det være greit å satse på Henrik Melland? Unggutten gjorde mye bra i flere treningskamper, og det kan være spennende å se han i aksjon fra start.

Alexander Munksgaard er sikker på høyre vingbäck, på motsatt side ville jeg valgt Trace Murray.

Fra mitt ståsted er Isaac Atanga og Markus Karlsbakk to sikre valg som kanter. Ebiye Moses headet inn et flott mål denne søndagen, men hadde ellers mye balltap. Kanskje kan det derfor være greit å la Bjørn Martin Kristensen få sjansen denne gangen.

Spennende lag:

Her er mitt lag til cupkampen mot Brann. 3-4-3. Michael Lansing, Alexander Juel Andersen, David Fällman, Jeppe Moe, Alexander Munksgaard, Nikolai Hopland, Henrik Melland, Trace Murray, isaac Atanga, Bjørn Martin Kristensen og Markus Karlsbakk.

Men hva tenker trener Marius Bøe?