«Heimatt» er tittelen på de to konsertene som Elisabeth «Bettan» Andreassen og Stine Hole Ulla skal holde sammen i Brattvåg og Ålesund. Det blir samme konserten som de hadde sammen i Sykkylven i sommer, og de forteller at de gleder seg veldig til å synge sammen igjen hjemme på Sunnmøre.

– Vi er jo sykkylvstauser begge to, og Bettan slår alltid over til sunnmørsk når hun snakker med meg, sier Stine blidt. – Jeg har dessuten et nært forhold til Brattvåg og var der mye i oppveksten, siden min far er oppvokst på Grytastranda og gikk på skole i Brattvåg, legger hun til.

Første konsert sammen i sommer

De to har opptrådt en rekke ganger på samme arrangement, men de to konsertene i Sykkylven i juni var første gang de holdt konsert sammen. Det var så kjekt at de fikk lyst å gjøre mer av det:

– Første gang jeg hørte Stine var da hun vant Norske Talenter i 2012. Senere ble vi kjent da hun tok over for meg på den årlige juleturneen til Ole Edvard Antonsen og gjorde det kjempefint! Vi har jo også ganske likt repertoar og har funnet ut at vi har det veldig kjekt sammen, så da fikk vi lyst å gjøre noe felles. For meg er møtene med andre noe av det kjekkeste med å være artist; noen ganger blir det kanskje bare en opptreden sammen, og andre ganger blir det mer. Stine er av dem jeg gjerne vil gjøre mer sammen med, forteller Bettan.

Sjelden god klaff

Over telefonen høres det virkelig ut som de to sykkylvstausene trives fortreffelig i lag. De er da også rause med godord om hverandre:

– Det er superstas å jobbe sammen med Bettan, og jeg føler meg veldig heldig som får jobbe sammen med henne. Hun er en fantastisk dame – inspirerende, sterk, snill, flink og ekstremt artig! Dessuten har hun mye erfaring fra bransjen og gir meg mange gode råd. Vi synger også en del av de samme sangene, og ikke minst har vi det veldig kjekt og morsomt sammen. Det er rett og slett sjelden at man treffer noen som det klaffer så godt med! forteller Stine entusiastisk.

Også motsatt vei sitter rosen løst:

– Det er så koselig å synge sammen med Stine! Hun er veldig flink og hyggelig å være sammen med, og vi har mange av de samme interessene, som musikk, sanger, tekster, formidling og publikum, sier Bettan.

Bettan og Stine på konsert hjemme i Sykkylven i sommer. Foto: pressefoto

Kjente og kjære låter

På «Heimatt»-konsertene vil publikum få høre et bredt utvalg av sanger, både noen av Stine sine, noen av Bettan sine og selvfølgelig en del coverlåter. Noen sanger synger de hver for seg, og noen framfører de som duetter.

– Det er noen sanger som publikum alltid vil høre, som «La det swinge» og min «Der jeg hører til». Noen andre låter fra Melodi Grand Prix blir med, og selvsagt blir det noen store, kjente duetter som «You Raise Me Up» og «Waiting for the Morning». Litt klassisk blir det også, blant anna må jeg jo ha med «Nella Fantasia», som jeg sang i Norske Talenter, forteller Stine.

Hver sine juleturneer

Videre utover høsten skal Stine blant anna på Spaserstokk-turné på eldrehjem på Østlandet, og selvsagt blir det juleturné når den store høytiden nærmer seg. Også Bettan skal på juleturné, denne gangen sammen med sin gode venninne, Lotta Engberg; turneen blir i hovedsak i Sverige, men det blir også tre konserter i Norge. Før den tid skal hun blant anna ha et par konserter sammen med Knut Marius Djupvik i Kristiansund.

Men aller først blir det altså to konserter sammen her på Sunnmøre:

– Vi gleder oss veldig til komme hjem og møte sunnmørspublikummet, sier de samstemt.

Og tar vi ikke mye feil, så gleder også sunnmørspublikummet seg til å få møte Bettan og Stine igjen.