– Jeg har vært med i operakoret siden siden 1973, da jeg var 29 år gammel, men da vi satte opp Den Glade Enke for første gang i 1973, ble jeg syk. Etter det har jeg vært med på alt, sier hun.

Den andre som har vært med fra oppstarten, er Edith Stokke. Hun var også med på Den Glade enke i stiftelsesåret, men like etter tok hun seg noen års pause før hun kom tilbake. Dermed er det Norunn som er den aller mest erfarne i dagens kor.

Elsker sang og dramatikk

– Jeg har vært glad i å synge helt siden jeg var liten jente, og det jeg har likt aller best, er å synge opera. Jo mer dramatikk, jo bedre!

Om oppstarten for Ålesund operakor forteller hun at bakgrunnen var at Riksoperaen ønsket en lokal samarbeidspartner når de var her i området på turné. Hun opplyser at pådriverne for å starte koret var Bjørn Simensen, seinere operasjef i Oslo, men den gangen journalist i Sunnmørsposten; Finn Berntsen og kino- og kultursjef Ivar Olsbø.

– Vi hadde et godt samarbeid med Riksoperaen i 30 år, men i 2002 syntes de det var for dårlig publikumsbesøk på en forestilling på Parken kulturhus og avslutta samarbeidet. Siden har vi klart oss på egen hånd, og selv om vi ikke har hatt noen ordentlige operaoppsettinger siden den gang, har vi klart oss veldig godt, synes Norunn.

Blant alle høydepunktene hun har vært med på gjennom åra, trekker hun fram Beethoven 9. symfoni i Ålesund kirke og to operaer samme sted, i 1989 og 1995. For ikke å forglemme da operakoret sang sammen med 3000 andre i Verdenskoret i Verona, med selveste Pavarotti som en av solistene!

Når Norunn nå gir seg samtidig med korets særdeles trofaste dirigent, vil hun gjerne si noen fine ord om henne også:

– Marianne har vært en helt fantastisk dirigent! Hun har lært oss å synge skikkelig og med ordentlig operastemme!

Etter jubileumskonserten, skal Norunn og de fem andre avtroppende sangerne være med på én øving til:

– Det kommer to stykker som skal prøvedirigere for å overta etter Marianne, og da bør de få møte et fullverdig kor. Men etterpå gir jeg meg, selv om jeg vet at det kommer til å bli forferdelig hver torsdag når jeg vet at de har øving. Kanskje vi som slutter, må danne et lite pensjonistkor? sier hun blidt.