På programmet i Parken kulturhus står to store, symfoniske verk som aldri tidligere har vært framført i Ålesund. Det ene er klaverkonserten til Ålesunds egen Kjell Flem, som fyller 80 år 25. oktober.

– Klaverkonserten regnes som et av Kjell Flems definitive hovedverk og ble urframført med stor suksess av Bergen Filharmoniske orkester i Grieghallen i Bergen i 1992. I verket har Flem henta inspirasjon både fra nordisk, nord-amerikansk og japansk kultur, samt de franske, toneangivende komponistene på 1900-tallet, uttaler daglig leder for symfoniorkesteret, Samuel Skrede, i en pressemelding.

Solisten i klaverkonserten blir Itamar Golan, som er henta inn fra Paris. Golan har samarbeida med flere av de fremste instrumentalistene i vår tid. Han har tidligere spilt konsert i Ålesund sammen med fiolinist Charlie Siem, og i 2022 var han festivalartist ved Ålesund Kammermusikkfestival.

Det andre hovedverket denne søndagen blir Tsjajkovskijs symfoni nr. 6 i h-moll, som var det siste verket han skrev. Verket ble skrevet og urframført i 1893 med komponisten selv som dirigent. Ni dager etter urframføringa døde Tsjajkovskij, og verket har blitt stående som et av hans aller største.

Konserten ledes av symfoniorkesterets æresdirigent, Bjarte Engeset.

Den litauiskfødte, Paris-bosattte israeleren Itamar Golan skal være solist på Kjell Flems klaverkonsert. Foto: pressefoto