Ålesund Seniorfestivalen har gjort det til en tradisjon å ha én storkonsert. I år er det altså Elisabeth «Bettan» Andreassen som blir hovedattraksjonen. Hun synger i Pinsekirka Filadelfia tirsdag 26. september, der hun kommer til å ha med seg Petter Anton Næss på tangenter og Tarjei Nysted på strengeinstrumenter.

Elisabeth «Bettan» Andreassen synger på den store åpningskonserten i Pinsekirka Filadelfia. Foto: pressefoto/privat

Et anna fast storarrangement er markeringa av FNs internasjonale eldredag i Rådhussalen lørdag 30. september. Vanligvis er det kommunene rundt omkring som står for denne markeringa, men i Ålesund har det blitt tradisjon at Seniorfestivalen arrangerer, opplyser Noralv Breivik og Kurt Sagen i festivalkomiteen.

Tema for årets markering blir det samme som for selve FN-dagen 4. oktober: Menneskerettigheter under press; Noralv Breivik skal stå for foredraget, mens Møre Swing Band skal spille velkjente melodier med ulike rytmemønster som swing, bossa nova, samba og ballade. De fire musikerne i bandet kommer ogås til å ha med seg Reidun Mork Sagen som gjestevokalist og forsanger for den tradisjonelle allsangen.

Møre Swing Band spiller på FNs internasjonale eldredag i Rådhussalen 30. september. F.v.: Svent Bernt Ellingseter (saksofoner), Miki Campins (trommer), Erik Kristoffer Jenset (kontrabass og vokal) og Kurt Sagen (gitar). Foto: Pressefoto: Rune Hagen

I samarbeid med Nasjonalforeninga for folkehelsen og Ålesund og omegn demensforening kommer Ingebrigt Steen Jensen, som har fått diagnosen alzheimer, for å fortelle om denne sykdommen. Foredraget blir i VIP-lokalet på Color Line stadion onsdag 27. september.

Men Seniorfestivalen er først og fremst en rekke småkonserter rundt om på senior- og omsorgssentre i hele kommunen, minner Breivik og Sagen om. Fire festmiddager med taffelmusikk blir det også: på Klipra seniorsenter, Spjelkavik seniorsenter, Skodje omsorgssenter og helt ute på Sandøytunet:

– På Sandøytunet pleier de å gjøre ekstra mye ut av det, og blant anna slår de til med treretters middag. Det gjør at middagen der blir ørlite dyrere enn de andre, men det er det verd, forteller Noralv Breivik.

Knut Ivar Bøe er en av musikerne som skal spille under Seniorfestivalen. Bøe kommer til festmiddagen på Skodje omsorgssenter. Foto: pressefoto