Det er to år siden Thomas Ryste begynte med showet som markerer 20-årsjubileet for Klypa-figuren. Klypa er kjent for å ergre seg over smått og stort, så tittelen på jubileumsshowet ble «20 år og like forbanna!»

Som vanlig er det langt flere figurer enn Klypa med i showet – og det er et par av de andre som også er både småfrustrert og forbanna. Showet starta opp midt i koronatida, så det er ikke til å unngå at karantene og virus og denslags får gjennomgå.

– Kjellen har jo sine problemer; han sliter med eks-kona og forstår bare ikke greia med korona. Palle selger litt heimebrent, men må finne seg nye måter å få solgt på. Strila-Petteren er også en figur som har vært med i mange år; han ble lokka av en million kroner til hver av han og kona og lot seg fryse ned i to år. Det gav noen bivirkninger – som konstant kikhoste og kraftig hårvekst! Dessuten vet han ikke at kona allerede har brukt opp millionen sin på en lamafarm – og attpåtil viser det seg at han er allergisk mot lama! forteller Thomas Ryste.

Den nye Klypa-figuren, countryhelten Louis Myklebust. Foto: pressefoto

Country-kjelleren

En ny figur dukker også opp på scenen denne gangen:

– Louis Myklebust er en countryartist som ifølge seg selv leverer schlägere på løpende bånd. Han bor i kjellerstua hos mora og sliter med en stor hjørnesofa som står igjen fra dama, som har flytta fra han. Monsterhiten hans heter «Kjellarstova», og den får publikum sjølvsagt høre. I det hele tatt er det en god del musikk i showet, sier Thomas.

– Hvordan i all verden klarer du å komme opp med alle disse rare figurene? spør vi.

– Når man bor på bygda, er det ganske enkelt. Det er bare å se ut vinduet!

Thomas som Thomas!

Den største nyheten i jubileumsshowet er nok at Thomas Ryste dukker opp som selveste … – Thomas Ryste!

– Ja, det er en stor forskjell fra tidligere show, at jeg også er Thomas. Jeg forteller blant anna om hvordan det var få livet forandra under koronatida: om å gå fra å reise rundt på turné til å være hjemme og stelle hus og heim mens dama begynte på an igjen som sykepleier. Jeg kan vel røpe såpass som at bruk av vaskemaskin og oppvaskmaskin ikke er min sterkeste side … Men Thomas har blitt så godt mottatt på scenen at jeg kommer til å fortsette å være litt meg selv også i det neste showet mitt, forteller han.

Når sceneteppet går ned på Arbeideren etter siste forestilling 9. desember, går Thomas i gang med å skrive nytt show. Det får premiere til høsten.

Thomas Ryste – nå også som seg selv! Foto: pressefoto