Den Velledal-bosatte stryningen Solveig Hopland begynte å satse som kunstmaler 2004, da hun var 24 år. Hun hadde da bakgrunn fra tegning, form og farge på videregående skole, men ellers er hun helt selvlært.

– Jeg bestemte meg for å hoppe i det og se hvordan det gikk. Så har jeg bygd meg langsom opp til at jeg nå prøver å leve av det, sier hun.

Fotografisk og fantasirikt

Videre forteller hun at hun starta med landskapsmaleri og har prøvd å utvikle en teknikk der hun maler så fotografisk som mulig. Det er først og fremst slike bilder hun får bestillinger på og lever av, men etter hvert har hun også begynt å male bilder etter fantasien.

– Etter å ha lært meg håndverket bak klassiske landskapsmalerier, bruker jeg denne teknikken også på de andre bildene jeg maler. Jeg liker veldig godt å male etter mine egne ideer – og særlig motiver som ingen har sett før, sier hun entusiastisk.

Største til nå

Solveig har tidligere i hovedsak stilt ut i Sykkylven og Stryn, mest på kollektivutstillinger. For noen år siden var hun også med på ei kollektivutstilling hos Artifex i Apotekergata i Ålesund. Men utstillinga i Rebellhuset, der hun viser fram rundt 25 bilder, er den desidert største separatutstillinga hun har hatt, opplyser hun.

– Jeg håper at de som ser utstillinga mi på Rebellhuset vil bli underholdt, sier Solveig Hopland.