Etter at Emilie Malene Giske vant Musikkprisen og fikk opptre på Jugendfest i 2021, har hun gitt fire singler. Neste fredag legger hun til en femte og slipper det hele som en EP. Det ser hun fram til:

– Dette har jeg venta på lenge! Men da jeg vant Musikkprisen visste jeg ikke helt hvor jeg skulle, så det har tatt litt tid å jobbe fram EP-en, sier hun.

Variert pop

Alle låtene hennes befinner seg i et tydelig pop-landskap, men det er likevel stor spennvidde, fra den helt nedstrippa visepopballaden «Right Here» til den noe mer heseblesende «Forget You/Regret You».

– Jeg har med låter som jeg har skrevet helt fra jeg var 14-15 år og fram til jeg starta med EP-en i fjor. De ulike låtene gjenspeiler derfor litt ulike steder i livet, og hvilken musikk jeg har hørt på i disse periodene, sier 20-åringen. – Det som er litt gøy, er at folk sier at selv om låtene er veldig ulike, sier folk at de kan kjenne meg igjen både i tekstene og melodiene. Og så er det artig at folk har forskjellige favoritter: Noen sier for eksempel liker best «Right Here» – og det er min egen favoritt, også – mens andre synes «Forget You/Regret You» er best, særlig når jeg framfører den live. Den skrev jeg forresten til Jugendfest i 2021, nettopp for å ha en bra live-låt, forteller Emilie Malene.

Låten som fullfører EP-en, «Someone Told Me», er for øvrig en av de aller første hun skreiv, for fem-seks år siden.

– Jeg kommer fra en veldig musikalsk familie og har skrevet låter siden jeg var 14–15 år, sier 20-årige Emilie Malene. Foto: Pressefoto: Viktor Mauren

Korps- og storband

Emilie Malene legger ikke skjul på at det er popen som ligger hjertet hennes nærmest, og at det er det hun har hørt mest på gjennom år. Men hun har også bakgrunn fra korps og storband og har spilt både i Knøtte Big Band og Big Odd Band. Den erfaringa har vært med å prege mye av både tone- og rytmeforståelsen hennes, sier hun.

– Jeg har også blitt påvirka av at jeg har en veldig musikalsk familie, blant anna med en far som har spilt alt fra gamle salmer til nyere poplåter på pianoet hjemme.

Liker å ha kontroll

Videre forteller Emilie Malene at hun ikke bare skriver egne låter, men at hun også involverer seg i produksjonen.

– Når det gjelder EP-en har jeg ikke hatt hendene mine direkte på spakene – de er det produsent Håkon Godø Bjerknes som har styrt, i samarbeid med Henning Svoren hos Ocean Sound Recordings – men jeg har likevel vært ganske tungt involvert i produksjonsprosessen. Jeg har heller ikke noe plateselskap, men ordner alt selv. For selv om jeg er en veldig kreativ person, liker jeg ikke at ting flyter, men vil gjerne ha kontroll. Derfor leker jeg også litt med tanken på å hjelpe andre musikere, som manager eller lignende. Når jeg er på en konsert og hører noen som er skikkelig flinke, men som nesten ingen har hørt om, tenker jeg at det hadde vært gøy å kunne hjelpe. Og ekstra gøy hadde det vært om jeg etter hvert kan drive med noe slikt hjemme i Ålesund! forteller hun.

Studier i Oslo

For tida bor Emilie Malene i Oslo, der hun tar et årsstudium i verdibevisst ledelse . En grunn til at hun valgte nettopp dette studiet, sier hun, er at det ikke er på fulltid, og det er veldig fleksibelt lagt opp. Dermed får hun også tid og mulighet til å dyrke musikken.

Fra høsten av har hun søkt seg inn på et årsstudium i låtskriving, og for tida venter hun i spenning på om hun kommer inn. Uansett kommer hun til å fortsette å satse for fullt på musikken.

– Nå gleder jeg meg til å ha slippekonsert fredag 19. mai: Det blir på en bar/kaffebar her i Oslo som heter ByMad, og vil bli åpent for alle. Ellers er det ikke noen konkrete konsertplaner framover, men jeg håper at det kan bli en konsert hjemme i Ålesund til høsten, sier Emilie Malene.

Til høsten håper Emile Malene å komme inn på et årsstudium i låtskriving. Foto: Pressefoto: Viktor Mauren