– Vi har veldig lyst til å komme tilbake, sier Sven Bisgaard Sundet.

– Både før og underveis i showet håpte jeg at vi skulle ta turen igjen. Etter showet ble det nærmest bestemt, istemmer Tete Lidbom.

Første liveshow i Ålesund

Podkasten Heia Fotball ble starta opp i 2014 ved at Sven kom oftere innom kontoret til Tete i P3 for å snakke om fotball. Begge var fotballinteresserte og begge hadde nettopp begynt å høre på amerikanske podkaster, forteller de. Podkasttilbudet til NRK på den tida bestod av nedklippa radioprogram, og de to fotballinteresserte vennene tenkte derfor at de skulle lage en podkast.

– Vi lagde en pilot før sjefene våre spurte om en pilot. Da vi endelig sa at vi skulle lage en podkast, kunne vi vise dem piloten samtidig og si at det var slik vi ville ha det. Etter det var vi i gang, sier Tete Lidbom.

– Det var egentlig bare et overskuddsprosjekt, fordi vi begge jobba 100 prosent i NRK med andre ting. Men jeg spurte om vi kunne få fri på fredager til å spille inn, og det fikk vi, sier Sven Bisgaard Sundet.

Siden oppstarten i 2014 har det blitt publisert godt over 300 episoder av Heia Fotball, men selv om podkasten har kommet ut stort sett ukentlig i åtte år, er de relativt ferske når det kommer til liveshow. Totalt har Tete og Sven hatt rundt 15 liveshow, og hovedsakelig i de store byene Oslo, Bergen og Trondheim. Nylig har de derimot vært innom Volda og Nordfjordeid, men ikke Ålesund før forrige fredag.

– Det har handla om tilbud og etterspørsel. Vi har ikke gjort så mange liveshow, men da vi fikk høre at det var etterspørsel i Ålesund måtte vi komme, forklarer de med et smil.

Tete Lidbom og Sven Bisgaard Sundet før deres første liveshow i Ålesund. Foto: Kristian Moe

– En fantastisk by

Selv om de ikke hadde holdt liveshow i Ålesund før fredag, var ikke byen ukjent for verken Tete eller Sven. Begge har nemlig besøkt byen ved flere anledninger tidligere, og mener at Ålesund er en fantastisk by.

– Jeg har sagt flere ganger, men kanskje ikke høyt nok, at jeg mener Ålesund er en undervurdert by.

Det er en av de fineste byene i Norge, sier Lidbom.

– Jeg studerte i Volda og har besøkt Ålesund flere ganger. Det er fantastisk fint her med blant anna arkitekturen og Brosundet. Det er en veldig estetisk og unik by som jeg trives godt i, forteller Bisgaard Sundet.

Strålende fornøyde

På fredagens liveshow hadde Tete og Sven med seg tidligere fotballagent Knut Høibraaten som gjest, og de tre aktørene leverte et show med drøye og morsomme historier til høylytt latter fra publikum. Etter showet var det tydelig at publikum var fornøyde med kvelden, og det samme var de som sto på scenen.

– Vi starta kvelden med å spise her, og allerede en halvtime før showet var alle til stede og var superklare. Den energien var med videre gjennom hele kvelden og det var utrolig gøy. Vi liker at ting er litt drøyere på liveshowene enn det er i podkasten, og når man legger seg på en slik linje, så kan det hende at folk ikke synes det er gøy. Noen plasser har vi opplevd det, men her tok publikum imot alt, ville ha mer og lo seg i hjel fra starten av. Det var helt nydelig, sier en meget fornøyd Tete Lidbom.

Tete Lidbom storkoste seg på T2 i Ålesund. Foto: Kristian Moe

– Det var en fantastisk scene, fantastisk hus og mat, og et sykt bra publikum, oppsummerer Sven Bisgaard Sundet.