«22,5» er den noe kryptiske tittelen på Bjørn Hollingsæters tredje album, som foreløpig bare gis ut digitalt. Bjørn har holdt på med musikk siden 12-13-årsalderen og har vært med i flere band gjennom åra. Mest kjent er han nok fra 80-tallsrockegruppa Haft Band, men låtene på «22,5» er i en helt annen kategori. Selv karakteriserer han musikken som viser med innslag av jazzpop og andre sjangere.

Det første soloalbumet hans kom ut så tidlig som i 1997 og het «Dans med me». Deretter tok det 16 år før «Mitt Rike» kom ut, og nå har det altså gått ytterligere ni år før tredjealbumet slippes løs.

Kjærlighet på singel

Gjennom vårhalvåret gav Hollingsæter ut tre singler fra albumet: «Vi har sett hverandre alltid», som han i et intervju med Nytt i Uka i februar kalte en «kjærlighetserklæring fra en mann til sin kone etter et langt liv sammen». Singel nummer to, «To som er ett», var også en kjærlighetssang, tidligere utgitt på engelsk som «So Nice». Da Ørjan Liavåg, en god venn av Bjørn, ville ha den med på et album han drev og produserte for en annen artist, skrev Bjørn ny tekst på norsk. I den prosessen endte låten opp som en kjærlighetssang til Bjørns daværende kjæreste – og nåværende kone, fortalte han.

Den tredje singelen, «Vårdans», skilte seg ut ved ikke å være skrevet av Bjørn selv, men var basert på et dikt som mora hans hadde skrevet som en hyllest til livet og kjærligheten. Mora gikk bort i fjor høst, men rakk å få høre den ferdige versjonen av låten.

Konsert på lørdag

Lørdag 8. oktober, dagen etter plateslippet, inviterer Bjørn Hollingsæter til konsert i byens storstue, Parken kulturhus. Der kommer han til å med seg seg et svær så solid band, bestående av keyboardist Morten Reppesgård (opprinnelig fra Sandefjord, nå bosatt på Gjøvik) bassist Øivind Madsen (fra Oslo), trommeslager Geir Åge Johnsen (opprinnelig fra Ålesund, nå bosatt på Gjøvik), gitarist Frode Grønmyr (fra Ålesund) og korist Håvar Kvangardsnes (bosatt på Godøya).

Albumet er i sin helhet innspilt i Hysj studio på Gjøvik, med Morten Reppesgård som produsent og arrangør. I studio hadde Bjørn (gitarer, keyboards og vokal) med seg Reppesgård (keyboard, trekkspill og kor), Øivind Madsen (bass), Geir Åge Johnsen (trommer og perkusjon), Jon Anders Narum (gitarer og miksing), Tarjei Nysted (fiolin og mandolin), Ole Jørn Myklebust (trompet), Hans Esben Gihle (kor), Hilde Leonardsen (kor) og Knut Bjørnar Asphol (mastring).

* I artikkelen i papiravisa står det at det var Ørjan Liavåg som skrev den norske teksten til «So Nice»/«To som er ett». Dette var en misforståelse. Nytt i Uka beklager feilen.