Aalesund gospelkor skal delta på årets Gospelkirchentag til helga. Dette er en musikkfestival som arrangeres annethvert år, i ulike tyske byer fra gang til gang. Festivalen, som år skal holdes i Hannover, samler vanligvis over 5000 sangere.

Aalesund gospelkor er et kor som har holdt på i tre-fire år, opplyser Vidar Aasebø, som er dirigent og musikalsk leder.

– Som alle andre kor, ble vi jo hardt ramma av koronanedstenginga, så nå når vi endelig kunne starte opp igjen, bestemte vi oss for å feire med en utenlandstur, sier han.

– Det største vi har gjort

Det vanligste når et kor deltar på Gospelkirchentag, forteller dirigenten, er at de blir med i det store massekoret, med tusener av sangere. Når Aalesund gospelkor først bestemte seg for å dra så langt og delta på en så stor festival, hadde de imidlertid lyst å gjøre litt mer enn «bare» å delta i massekoret:

– Vi tok kontakt og hørte hvilke muligheter som finnes, og det hele endte opp med at vi skal få en hel time på den store utescenen, selve hovedscenen! Og ikke nok med det: Det er konserter hele lørdagen fra klokka elleve og utover, og vi skal få opptre fra klokka atten – i prime time! Vi venter mellom 3000 og 5000 tilskuere, så dette kommer til å bli det desidert største vi har gjort, forteller en stolt dirigent.

Moderne gospel

Aalesund gospelkor består av vel 30 sangere i alderen 30 til 60 år, og rundt 25 av dem blir med til Hannover. Repertoaret er moderne gospel i den europeiske og den amerikanske vestkysttradisjonen, pluss noen egenproduserte låter.

Med på turen blir også ålesundsartisten Adam Cliff (alias Ole Andreas Høyberg), som skal fronte koret på et par av hans egne låter.

– Vi er et lokalt kor med sangere fra hele distriktet, men vi legger lista høyt og prøver å se hvor langt vi kan nå med det talentet vi har. Slagordet vårt er «Gospel med kvalitet, glede og bevegelse», sier dirigent Vidar Aasebø.