Vasco Pinhol, Harald Grytten og Karoline Isaksen. Foto: Vasco Pinhol

Som duoen Fredag har Karoline Isaksen og Vasco Pinhol hatt flere stemningsfylte og lavmælte konserter de siste åra. Til nå har de stort sett spilt coverlåter, men denne gangen skal de fylle en hel konsert med egne låter. Samtidig har de skifta navn på duoen til Sønnadrag og invitert med seg Harald Grytten på scenen.

– Tidligere har vi plukka mye fra ulike sjangre og gjort det til vårt eget, samtidig som vi også har skrevet og framført noen få egne låter. Nå blir det altså en hel konsert med bare våre sanger, sier Karoline.

Visejazz

Sjangermessig beskriver de musikken sin som viser med inspirasjon fra jazz. Når de nå skal holde sin første konsert med eget materiale, har de valgt å sette det hele inn i en helhet med havet som tema:

– Vi ønsker å gi publikum en følelse av å være i havet og bruker både musikk, dikt og historier til å få fram denne stemninga. I noen av sangene er havet med som et symbol på følelser, mens andre handler mer konkret om forholdet vårt til havet. Denne gangen hadde vi også lyst å finne på noe med Harald Grytten, og han kommer til å lese noe av det han selv har skrevet om havet gjennom åra, forteller Karoline.

Sterkt knytta til havet

Vasco falt fullstendig for Ålesund da han kom hit første gang for 25 år siden for å representere hjemlandet i en internasjonal konkurranse i undervannsfotografi. Han forteller at han alltid har hatt et sterkt forhold til sjø og hav:

– Jeg kommer fra Lisboa, den største byen i Portugal, men hele familien min har alltid vært sterkt knytta til havet. En grein av familien har blant anna drevet med saltutvinning og østersoppdrett, og selv har jeg alltid bodd ved hav eller sjø Av og til føler jeg at folk her i Ålesund glemmer hvor viktig havet er for byens identitet, men for meg er Ålesund selv som en båt! På konserten vil vi prøve å få fram hva Ålesund er for noe når vi ser byen fra havet, forteller han.

Også Karoline har et nært forhold til havet, med ei mor fra Bjørnsund og en far som stammer fra Dryna i Midsund. Harald Grytten, som er oppvokst på Valderøya, har også havet i blodet.

Mer enn bare en konsert

På torsdag vil de som tar turen til foajeen i Parken kulturhus få høre åtte av Vascos og Karolines sanger. Men det inviteres altså til noe mer enn bare en konsertopplevelse:

– Vi kommer til å lage til et slags havinspirert miljø i foajeen, og innimellom sangene vil vi ha en slags samtale. Litt humor og fleip blir det også, lover Karoline Isaksen.

Vasco Pinhol og Karoline Isaksen har de siste åra spilt sammen som duoen Fredag. Da har de først og fremst framført coverlåter med sitt eget musikalske preg. Nå har de skifta navn til Sønnadrag og satser mest på egne låter. Foto: Kenneth Kamp