Det er nok helst fotballfoto Svein Ove Ekornesvåg er kjent for, og gjennom snart tjue år har han tatt blant anna tatt bilder på kampene til AaFK, Molde og Kristiansund. Nå har han gjort noe helt anna og utforska naturen og bymiljøet – i stor grad med analogt utstyr, altså kamera med god, gammeldags film som må fremkalles

Motivmessig har Ekornesvåg gått i en abstrakt retning, og man ser ikke umiddelbart hva det er han har fotografert.

– Jeg har ønska å utforske mediet og utfordre meg selv litt. På en måte har jeg prøvd å se forbi det jeg kan se med øynene. Bildene er slik jeg har sett dem i objektivet, og den eneste bildebehandlinga jeg har gjort digitalt, er litt justering av lys og kontrast, forteller han.

Til hvert bilde har Ekornesvåg skrevet en kort, poetisk tekst på engelsk.

– Det ble engelsk fordi det falt seg naturlig. Og så er det jo et språk som alle forstår. Boka er delt inn i kapitler som forteller en slags historie som går utover hvert enkelt bilde og hver enkelt tekst, sier han.

Prosjektet starta da fotografen rusla gjennom Ålesund sentrum en gang for seks år siden, på vei til en kunstutstilling. Deretter har han holdt på å fotografere og skrive til prosjektet helt fram til han nå har gitt ut den ferdige boka.

De fleste motiva i boka er henta fra turer i skog, fjell og by på Sunnmøre og i resten av fylket. Etter planen skal det komme flere «Poetgraphy»-bøker fra Svein Ove Ekornesvåg.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (foto og bildetekst)

Hues of pink

Lost my way around

waiting here

Hope my shadow will take me there

In it I have hope

that this day I will cope

Under the hues of pink

We will get over the next brink

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (foto og bildetekst)

If there’s a place

Thought it was an illusion

but it was just confusion

Disconcerted

or so I asserted

Maybe it was all a delusion