I år er det 14. året på rad at Pinsekirka Filadelfia på Moa setter opp si populære «Julenatt»-forestilling. I løpet av de 13 første åra har mer enn 30 000 mennesker sett forestillingene, går det fram av ei pressemelding.

«Julenatt» er ei familieforestilling som tar oss tilbake til år 0 og Bibelens historie om vismennene og hyrdene som drar i vei for å finne den nye kongen som skal være født i Betlehem. I år er det til sammen rundt 70 aktører involvert i forestillinga – i alder fra spedbarn til over 70 år. Det hele blir regissert av Ingrid Rødset, mens Geir Harald Eikrem fra Sula er kapellmester.

Det har også blitt en tradisjon at det settes opp tre gratis skoleforestillinger, og slik blir det også i år, på fredag 9. desember. Disse forestillingene er allerede fullbooka med rundt 1300 barn. Lørdag 10. og søndag 11. desember blir det så ordinære forestillinger for alle som setter pris på litt tradisjonell julestemning.

– Dette er en veldig populær forestilling som treffer folk langt utenfor pinsemenigheten. Hvert år fyller vi kirka flere ganger, og det kommer til og med folk helt fra Oslo for å få det med seg, opplyser Mirjam Boge, som er prosjektleder for «Julenatt» og barne- og familiepastor i Pinsekirka Filadelfia.

Julenatt 2021 Foto: SVEIN ARE TOLLAS SALT / Svein-Are Tollås
Hele pinsekirka blir pynta til jul. Foto: SALT / Svein-Are Tollås