Dagens leder på Løvenvold Thater, Kathrine Synnes Finnskog, er tidligere manager for Egil Olsen og var den som gav «Wonderful Feel» i 2001. Ja, faktisk starta hun sitt eget plateselskap for å få gitt ut låten, avslørte hun fra scenen etter lunsjkonserten i dag:

– Jeg ville jo at flest mulig skulle få høre den fantastiske musikken til Egil Olsen, og jeg fikk trykka opp singelen i 500 eksemplarer. Det jeg ikke hadde tenkt på, var jo at jeg måtte få folk til å kjøpe den … Så jeg ringte til min far, som var i Farstad shipping, og sa at jeg hadde den perfekte julegaven til de ansatte! Han sa «Topp, hvor mange har du?» «500!» svarte jeg. Så den singelen befinner seg nok i mange maritime sunnmørshjem, fortalte hun.

Angstfylt nissekyssing

I tillegg til «Wonderful Feel» spilte Egil Olsen en julelåt til, pluss hans egen sunnmørsversjon av «Jeg så mamma kysse nissen» som ekstranummer. Den introduserte han slik:

– Den engelske originalsangen er jo morsom og livlig, men den norske versjonen er nokså angstfylt. Jeg husker i alle fall at sangen gjorde meg engstelig og at jeg ble redd for at mamma og pappa skulle gå fra hverandre. Det var jo mange andre foreldre som skilte seg på den tida. Så her får dere min versjon av låten, slik jeg opplevde å høre den som liten gutt.

Uncle’s Institution

Egil Olsens bandprosjekt fra før han gikk solo, Uncle’s Institution, har altså gjenoppstått. Tidligere i år ble ett av albuma til bandet utgitt på vinyl i serien «Norske albumklassikere», og dagens singelutgivelse er første tegn på nytt liv i onkelen. Samtidig har Egil fått hjelp av kunstig intelligens til å oppgradere den gamle musikkvideoen fra slitt videokassett til høyoppløst 4K-format på Youtube.

Nylig har han vært på turné i et slags jazzformat som Egil Olsen trio, sammen med sunnmøringene Henrik Lødøen på trommer og Martin Morland på kontrabass. Opptak fra turneen er gitt ut på livealbumet «Live & Kickin!».

Førjulskonsert

Og 22. desember kommer Egil Olsen tilbake til Løvenvold Theater, da for å holde full konsert:

– Jeg er veldig glad for at jeg ble invitert hit i dag, slik at jeg fikk oppleve fantastiske Løvenvold Theater slik jeg er vant med når jeg holder konsert: med nesten tom sal …. Til konserten den 22. er det faktisk nesten utsolgt, så det kommer til å bli veldig uvant, sa han smilende.

Foto: Kenneth Kamp
Foto: Kenneth Kamp
Etter minikonserten hadde Egil Olsen en liten samtale på scenen med sin tidligere manager og nåværende daglig leder på Løvenvold Theater, Kathrine Synnes Finnskog. Foto: Kenneth Kamp