Studio 4 Art heter det nystarta kunstgalleriet til Tanya Ivey, Heidi Møller-Sørensen, Karin Hauge Krogen og Kari Klokkersund. Navnet spiller både på at de er fire kunstnere og at galleriet er for – ja, kunst!

Bakgrunnen for at de har gått sammen om å starte galleri i Skarbøvik er delvis at tre av dem bor i området og delvis at det nå skjer så mye i Skarbøvik og på resten av Hessa at de gjerne vil være med å bidra til økt aktivitet der.

– Vi har alle tre kreative og fine år bak oss i Kreativklynge i Tollbugata, der vi hadde det flotteste rommet med det beste lyset! Det er også et veldig godt og hyggelig miljø der, og vi trivdes godt, men i og med at tre av oss bor her i ytre bydel, så hadde vi lyst å starte opp for oss selv og bli en del av alt det positive som skjer her nå, sier Heidi.

De vektlegger at de er fire ulike kunstnere som maler forskjellige typer bilder. Alle har tatt en del malerkurs, men Tanya er den eneste som har en formell kunstutdanning, fra Ålesund kunstfagskole. Slik presenterer de seg selv:

Tanya Ivey har utdanning fra Ålesund kunstfagskole og er særlig interessert i kunst som terapi. Her er hun fotografert foran et av sine egne bilder. Foto: Kenneth Kamp

Tanya

– I 2018 begynte jeg på kunstfagskolen, der jeg trivdes veldig godt. Til jul er jeg ferdig med bachelorutdanning i psykologi, og jeg er veldig interessert i kunst som terapi, som jeg kommer til å holde kurs i, i tillegg til mer maletekniske kurs. Bakgrunnen for at jeg har interessert meg for kunst som terapi, er at jeg selv har brukt malinga til å bearbeide traumer fra oppveksten. Bilda mine handler ofte om tema som psyisk helse, rus og det å være pårørende, forteller Tany Ivey.

Heidi

– Jeg har malt av og på siden jeg gikk på skolen, men det er først de siste fem-seks åra jeg har malt mye, og jeg har tatt en rekke online-kurs og hatt mange utstillinger. Bildene mine er abstrakte, sier Heidi Møller-Sørensen.

Kari

– Å male er noe jeg alltid har hatt lyst til, men jeg begynte ikke med det før i 2010. Først malte jeg litt hjemme, så tok jeg noen nettkurs. Jeg maler mest abstrakt med litt figurative elementer, både akryl, akvarell og miced media. Jeg har hatt utstillinger både på nett, her i byen og i distriktet, opplyser Kari Klokkersund, som er den eneste av de fire som ikke bor i ytre bydel.

Karin

– Det er 15 år siden jeg begynte å male, mest akvarell, men også litt akryl. Jeg har tatt mange kurs og har hatt utstilinger både i Ålesund og i Valldal. Inspirasjon henter jeg først og fremst fra naturen, sier Karin Hauge Krogen.

Lørdag 12 . august er det åpningsutstilling på Studio 4 Art. Galleriet ligger sentralt i Skarbøvika, der det i mange år var en frisør.