Signe Stunden ble «født» da Synnøve Hatlen ble med i Serveringsteateret for 22 år siden og hun trengte en karakter. Siden har hun vist seg fram på flere tusen opptredener, ifølge Synnøve, men aldri før har hun bydd på seg selv, helt aleine, i sitt eget sceneshow:

– Det var Astrid [Overaa] som kom med ideen for et års tid siden. Nå er det på tide! mente hun. Selv var jeg litt usikker på om soloshow er det man skal begynne med når man har blitt 63 år – en alder der andre begynner å trekke seg tilbake og tar ut litt pensjon og den slags …, humrer Synnøve.

Etter 22 år med serveringsforkle og filttøfler er denne spreke dama klar for å kaste forkle og tøfler og servere sitt første fullverdige soloshow. Foto: pressefoto

Ørjan Liavåg

Men hun tok kontakt med Flan Booking, som syntes det var en strålende idé, og fikk raskt med seg Ørjan Liavåg i den skapende prosessen.

– Ørjan er veldig god på musikk, tekst, sceneshow og slikt. Dessuten er han en perfeksjonist og veldig god til å korrigere og sette rammer for meg – på en hyggelig måte. Og det trenger jeg, for at det ikke skal flyte ut. Det siste året har vi hatt omtrent ukentlige frokostmøter der vi har arbeida sammen med showet, og i løpet av den tida har det blitt omskrevet mange ganger. Men nå føler vi at det har begynt å sette seg, og vi er veldig fornøyde med det vi har fått til, forteller hun blidt.

Signes ukjente sider

Man må nok ha levd under en stein de siste tjue åra dersom ikke navnet «Signe Stunden» umiddelbart framkaller indre bilder av en bestemt og småfrekk, moden kvinne med serveringsforkle, filttøfler og solid selvtillit. Alle som har blitt glade i denne impulsive figuren, får nå muligheten til å bli bedre kjent med henne:

– Det er primært Signe sitt show, men vi får møte henne i helt nye sammenhenger, stort sett uten både serveringsforkle og filttøfler. I tillegg kommer Synnøve til å dukke opp som Synnøve – noe som slett ikke er vanlig. Synnøve er nemlig ganske privat av seg, men denne gangen får hun både starte og avslutte showet. Blant anna vil hun fortelle litt om hvor Signe ble født og hvordan hun oppstod, sier … Synnøve.

– En løs kanon på dekk

Videre forteller hun at Signes historie er en tydelig rød tråd i showet. Men selv om historien i all hovedsak er ferdigskrevet, er det flere passasjer som er åpen for Signes uforutsigelige innfall:

– Det er mulig å skrive en tekst til Signe fra A til Å, men det klarer hun aldri å forholde seg til. Hun er jo en løs kanon på dekk, så derfor har vi lagt inn litt rom for improvisasjon. Det blir også en del sang og musikk i showet – og kanskje til og med et snev av dansing!

Fadderbarnet Natalie

Til den musikalske oppbackinga har hun fått med seg et knippe med solide musikere. I tillegg dukker den kritikerroste artisten Natalie Sandtorv opp på en video. Da loves publikum en unik musikalsk opplevelse:

– Det er vel ingen som har hørt Natalie synge på ålesundsdialekt før – kanskje ikke på norsk engang – men det gjør hun altså her! Natalie er fadderbarnet mitt, og jeg har kjent henne fra før hun ble født. Så jeg tok faddertrikset, ringte henne og spurte «Har du lyst å hjelpe favorittfadderen din?» Det ville hun veldig gjerne, forteller den stolte fadderen.

At Natalie blir med på videoopptak og ikke på scenen, skyldes først og fremst at hun ble mamma for bare fire uker siden. Men den vesle jenta skal være med mamma på forestilling!

Fem forestillinger

Forestillinga «Signe Stunden: singel og totalleverandør» har premiere på Arbeideren torsdag 16. november og vises i tillegg de to påfølgende fredager og lørdager.

– Showet har allerede solgt ganske bra, og jeg er ydmyk over at jeg tilnærma klarer å fylle Arbeideren fem kvelder, sier Synnøve Hatlen.

I showet vil man også få den sjeldne muligheten til å oppleve Synnøve som Synnøve på scenen. Foto: Kenneth Kamp