Bigbang og Dance With a Stranger er de to første artistene som er er klare for kveldsprogrammet til Laavfest 2024, går det fram av ei pressemelding fra arrangørene.

Bigbang

Trioen Bigbang har gitt ut ni studioalbum siden oppstarten i 1992 og har hele veien vært fronta av vokalist og gitarist Øystein Greni. De første åra var det relativt hyppige utskiftinger av trommeslager og bassist, men disse instrumentene har nå vært stabilt traktert av henholdsvis Olaf Olsen fra 2001 og Nicolai Hængsle siden 2009. Bandet har en lang rekke kjente låter på repertoaret, men de to aller største og mest kjente er nok «Girl in Oslo» og «Welcome to the Mountain». For øvrig er Bigbang kjent som trofaste ålesundsvenner som byr opp til fullsatt «julekonsert» på Terminalen hvert eneste år.

Dance With a Stranger

Dance With a Stranger har enda mer erfaring og feirer i år 40-årsjubileum som band. Til Laavfest 2024 tar Øyvind «Elg» Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen med seg ytterlige fire musikere og vil garantert by på storslagerne «Everyone Needs a Friend», «The Invisible Man», «Dance With a Stranger» og mange flere.

Familievennlig

Laavfest har blitt arrangert to ganger før, i 2022 og 2023, men i år blir det første gang Laavfest holdes over to dager. Festivalen går av stabelen 9. og 10. august sør for låven på Nedregaard ved golfbana på Moa og har en familievennlig profil. Fredag inviteres barn og unge til en rekke gratis kurs og workshops, mens lørdagen starter med lek, moro, aktiviteter og konserter med unge, lokale artister på dagtid – alt sammen like gratis. I fjor var det mer enn 350 barn og pårørende inne på festivalområdet under dagsprogrammet.

Kveldsprogrammet byr på både nasjonalt kjente og lokale, uetablerte artister.

40-årsjubilantene i Dance With a Stranger er også klare for Laavfest 2024. Foto: Pressefoto: Mona Nordøy