– Det var ganske voldsomt, ler Elisabeth Heiervang Eikrem hos Blomster Gården. – De var rundt 25 stykker i teamet som rigga, satte opp spotter, lys og reflektorer og styrte på.

Jam Hsiao er stor stjerne i hjemlandet Taiwan, både på filmlerretet og som musikkartist. For tida er han i Ålesund for å spille inn ny plate i Ocean Sound Recordings. På søndag fikk han komme inn i Blomster Gården for å filme en musikkvideo til en kjærlighetslåt.

– Han var innom her i uka og spurte om han kunne komme på søndagen for å spille inn videoen, så da åpna jeg butikken for ham. Det ble en helt annerledes søndag enn jeg hadde tenkt, men det var bare gøy, sier Elisabeth blidt.

Hun forteller at den taiwanske stjerna ankom i egen bil og var veldig hyggelig.

– Han kjøpte også med seg noen småting, blant anna noen kort og hjerte-klubber som han skulle gi til fansen, forteller Elisabeth Heiervang Eikrem.

Elisabeth Heiervang Eikrem hos Blomster Gården åpna opp butikklokala på en søndag for å la den taiwanske stjerna spille inn musikkvideo. Foto: Kåre Stig Nøstdal
Jam hørte om et «berømt fish & chips-sted» og spanderte Jafs-kioskens signaturrett på hele crewet. Foto: foto fra Jams Fb-side

Kom for det verdenskjente studioet på Giske!

I en pressemelding fra Jam Hsiaos management går det fram at dette er første gang han reiser ut av landet for å spille inn musikk. Og årsaken er rett og slett det verdenskjente studioet på Giske! Både beliggenheten, stemninga, naturen, arkitekturen, lydisoslasjonen og ikke minst utstyret i studioet trekkes fram.

«Noe av det aller mest fascinerende med dette studioet, er at de har et eksemplar av den historisk ikoniske Neumann U47-mikrofonen, som blir mer og mer sjelden i verden. Den original U47 er velkjent for sine fenomenale kvaliteter når det gjelder opptak av vokal», står det blant anna i pressemeldinga. Artister som The Beatles, David Bowie og Michael Jackson har brukt denne mikrofonen til å spille inn utallige klassiske album. De originale U47-mikrofonene fra 1950-tallet er utrolig sjeldne i dag, noe som gjør dem svært verdifulle.»

Jam Hsiao på oppdagelsesferd hos Jukebox. Foto: pressefoto
Jam Hsiao i Ålesunds gater. Foto: pressefoto

Opplevde lokal mat og kultur

Jam Hsiao, som kalles «Golden Melody King» i hjemlandet, kom til Ålesund sist onsdag og gikk rett i studio dagen etter. Han har bodd i en airbnb-leilighet og har benytta ledig tid til blant anna å oppleve kulturen, spasere gjennom byen, sitte på en utendørskafé for å nyte lokal mat og tatt en shoppingtur på et av byens kjøpesentre.

Jam har for øvrig nærmere to millioner følgere på Facebook og 1,2 millioner på Instagram. Der kan man blant anna se og høre ham spille gitar fra en balkong over Ålesunds gater. Det nye albumet hans skal etter planen gis ut mot slutten av året.

Også taiwanske kjendiser må selvsagt ha et bilde av seg selv foran vakre Ålesundet. Foto: pressefoto