– Jeg har vært i Ålesund før, men har aldri stått på scenen der. Det gleder jeg meg veldig til, sier Ramón, som brått fikk livet snudd på hodet i februar – i positiv forstand.

Helt ut av det blå kom suksessen likevel ikke. I fjor høst hadde låten «Smil pent» lagt i månedsvis på hitlistene, men uten å gå helt til topps. Og før «Ok, jeg lover» ble sluppet i sin helhet, hadde han lagt ut en liten teaser av låten på TikTok. Flere tusen følgere hadde så laga egne TikTok-videoer til musikken.

Gjenkjennelig

Ramón tror sangene hans, som til nå har handla mye om ulike varianter av ulykkelig kjærlighet (men ikke bare), treffer folk universelt.

– Jeg skriver ikke om noe folk ikke har hørt om før. Tekstene mine handler om følelser som vi alle kjenner til, som kjærlighetssorg og kjærlighet som ikke fungerer. Jeg skriver om det som det er, og det kjenner folk seg igjen i, sier han.

Konseptalbum

Debutalbumet «Så klart det gjør vondt» beskriver han som et konseptalbum om den vanskelige delen av kjærligheten, selv om han også har tatt med et par låter om andre tema, som å vokse opp i Oslo og det å bli popstjerne.

– Jeg har også laga en kortfilm til albumet, slik at det blir en historie som henger sammen. Det er på mange måter en oppsummering av de tre åra jeg har bodd i Oslo. Jeg liker å jobbe konseptuelt, men det kan godt hende at neste album vil handle om noe helt anna enn ulykkelig kjærlighet, for jeg liker å utvikle meg og har lett for å kjede meg viss det ikke skjer noe nytt, forteller Ramón.

Ramón live i Fredrikstad Foto: Haakon Paulsen (pressefoto)

Suksess med norsk

Allerede på videregående skrev han låter for norske artister som Astrid S og Julie Bergan. Det er først de tre siste åra han i hovedsak har skrevet for seg selv – og da har det blitt på norsk. For tida hører han selv mye på norske artister (særlig rap-artister), forteller han, og nevner Emilie Nicolas, Cezinando og («selvfølgelig!») Karpe.

– Jeg har alltid skrevet norske tekster også, men før hørte jeg lite på norskspråklig musikk, for man skulle jo selvsagt satse internasjonalt. Så, de siste åra, har det blitt slik at alle de største stjernene i Norge synger på norsk. Dermed bestemte jeg meg for å gjøre et lite prosjekt på norsk, og det ble så godt mottatt at jeg bare har fortsatt med det, forklarer Ramón.