Hva kan publikum vente seg på T2 på torsdag?

Raffe riff spilt høyt, et par ballader spilt litt saktere, høye hæler og glitter og en betydelig mengde gitarsoloer. Minst én lykkelig sunnmøring! Jeg lover å tappe.

Hva er du mest opptatt av nå?

Jeg tenker sjelden på én ting om gangen, og akkurat nå har jeg så mye å tenke på at jeg nok er aller mest opptatt av å ikke glemme noe viktig, som for eksempel termos til barna på turdagen eller å huske å vaske spillekjolen mellom turnéene.

Hva bruker du fritida di på?

Den bruker jeg på å jobbe. Men når jeg ikke jobber, så er jeg sammen med familien, og da gjør vi ting i lag – aller helst i naturen, i skogen eller ved sjøen. Og så elsker jeg å kokkelere med ulike prosjekter på kjøkkenet.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Hvis reiser er en kulturell opplevelse, så vil jeg svare reisene til Libanon, Syria og Jordan som jeg hadde i perioden 2006-2011. Møtet med menneskene i de palestinske flyktningleirene var sterkt, men det var også møtet med hverdagen i Damaskus og turene til Petra i Jordan. Det var ekstremt.

Hvilken bok ligger på nattbordet? 

Der ligger «Koke Bjørn» av Mikael Niemi, og der har den lagt siden februar, for den er altfor skummel til å lese på kvelden. Men i veska mi ligger «Ozenfant, Ozenfant» av Lars Mørch Finborud. Jeg må bli ferdig med den før jeg kan lese hans nyeste, som kom ut tidligere i høst.

Favorittmusikk?

Jeg liker godt å høre på musikk jeg ikke har hørt før. Men jeg kommer ofte tilbake til Terje Rypdal, AC/DC og Black Sabbath.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Jeg ser nesten aldri på TV, jeg ser helt latterlig lite. Du vil ikke tro hvor lite jeg har sett på TV.

Favorittmat?

Det meste som er lagd med gode råvarer og entusiasme.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Alle dem som gjør hverdagen enkel – billetter til kollektivtransport, parkeringsapp, google maps – og taleopptak, så jeg kan ta opp idéer til musikk når som helst.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Jeg tror at mye dårlig kommer ut av skeivfordeling av ressurser. Det skaper konflikt. Jeg kunne ønske jordboerne var flinkere til å dele likere mellom seg, og at de var bedre til å ta ansvar for gode livsbetingelser for alt levende.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Kjempefornøyd! På Nesodden er det slik at rekker du bussen, rekker du båten, og begge er alltid presis!

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

At både voksne og barn trives med omgivelser og mennesker. For min del er det fantastisk med nærhet til sjøen og skogen, det å ha rådyr i hagen samtidig som man er en liten båttur unna Oslo, med alt hovedstaden har å by på av jobb og andre typer spennende miljø.

Hva gjør du om ti år?

Det er jeg glad jeg ikke vet, gitt! Kanskje sitter jeg og svarer på en ny runde med 20 kjappe?

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Hvor hadde de pengene kommet fra, da? Hvis de bare stod på konto, fra en eller annen anonym, styrtrik fan, så hadde jeg nok først og fremst blitt veldig overrasket og hadde sikkert måttet sette meg ned og tenkt meg litt om. Sannelig om jeg vet. Jeg håper jeg hadde gitt dem til Leger uten grenser.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Som elgitarist må jeg si at jeg er svært begeistret for lagring av elektrisitet.

Hva er ditt favorittreisemål?

Ålesund.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Flere språk, og å gjenkjenne flere fugler på sangen.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Sånt plast-lokk til brunosten.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg håper jeg får vist barna mine hvordan de kan elske og bruke naturen, og at de med det også blir gode til å ta vare på den. Ellers prøver jeg å kaste minst mulig mat, kjøre elbil og ikke fly på feriereiser. Jeg prøver å tenke bærekraftig når jeg handler mat, klær, møbler og tar andre valg i hverdagen.

Hva er meninga med livet?

Jeg tror det svaret er og bør være ulikt ut ifra hvem som får spørsmålet. Akkurat nå er det vel mange av oss i Vesten som bør svare at meninga er å leve slik at det også går an for andre å leve godt etter at vi er døde.