Eide bor nå i Oslo, men er født og oppvokst i Ålesund og har drevet med musikk mesteparten av livet.

– Det begynte vel med gitartimer da jeg var omtrent ni år gammel, syngingen kom litt senere. Det var vel etter stemmeskiftet, så rundt 16-års alderen kanskje, forteller Eide.

Idol og The Voice

I 2013, i en alder av 18 år, deltok Eide i Idol, men han er kanskje best kjent for sin deltagelse i The Voice i 2021.

– Det gikk veldig bra i både Idol og The Voice, jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Da jeg var med i Idol, hadde jeg til og med nesten akkurat begynt å synge, forteller Eide.

Eide jobber som regnskapsmedarbeider i advokatfirmaet Sands, men sier det nå blir mer og mer fokus på musikk og mindre på regnskap etter at han signerte kontrakt med plateselskapet.

Sverre Eide ble først kjent for det norske folk gjennom deltakelsen i Idol tilbake i 2013. Enda flere ble oppmerksomme på ham da han markerte seg i The Voice for tre år siden. Foto: Pressefoto: Gio Trentadue

Tilfeldig samarbeid

– Samarbeidet med The Norwegian Sound starta ganske tilfeldig egentlig. Jeg kom i kontakt med Peter Michelsen, som er daglig leder, for en stund tilbake, og vi bare begynte å lage noe sammen. Det er en veldig bra gjeng som har lidenskap for musikken, forklarer Eide.

Eide har en kontrakt på seks singler med selskapet. Han har gitt ut to låter tidligere og slipper den tredje i morgen, fredag 23. februar.

– Låta heter I Don’t Think I Love You Anymore og er en rolig sang som jeg har skrevet selv. Den er produsert sammen med Marius Bergseth, som jeg har jobbet mye med. Hele prosessen med å lage sangen har gått veldig greit, ettersom jeg og Marius jobber så godt sammen, avslutter Sverre Eide.