Med sine gripende og energiske konserter har Sondre Justad etablert seg som en av de sterkeste og mest populære liveartistene vi har i Norge. Etter lengre tids pause vendte han i år tilbake til scenen ved å headline et knippe av landets største festivaler, og i november runder han av året med to konserter i Oslo Spektrum.

Sist han spilte på Terminalen, var i oktober i 2018.

Han har også tidligere spilt både på Jugendfest og Sommerfesten på Giske. Mange husker nok Sommerfesten på Giske i 2018, da han klatret opp i en stige, men mista balansen etter kort tid og falt med hodet først ned på publikum. Ingen ble skadet, men Justad har uttalt at han følte seg ganske mørbanket dagen derpå.

Sondre Justad i stigen på Sommerfesten på Giske i 2018. Foto: Anne S. B. Trandal

Sondre spilte også i Ålesund som 16-åringa, da han samla inn penger til Inger Harringtons gatebarn i Brasil. I et intervju med Nytt i Uka i 2016 sa han blant anna dette:

– Gatebarn var noe jeg var opptatt av i flere år, og da jeg kom over en artikkel om Casa Emanuel på internett, visste jeg at dette ville jeg være med å støtte. Det engasjerte meg og rørte meg sterkt, forteller Sondre.

På nyåret er det klubbscenene som står for tur. I januar og februar tar han med seg sitt faste band og reiser ut på det som både blir hans første klubbturné på fem år og hans eneste i 2023.

Justad slapp i vår sitt tredje album, «En anna mæ». Albumet er hans mest kritikerroste til nå i karrieren, og låter som «Sorry», «Pause fra mæ sjøl» og «Meninga med livet» har vært markante både på radio- og topplister.

Billettsalget starter på torsdag.