I utstillingen reflekterer studentene over sin egen stemme og plass i en verden som blir mer og mer ustabil, polarisert og der en økende andel unge sliter med å finne sin plass. Studentene har tolket temaet på sin egen måte, lagd kunst ut ifra sin egen tolkning, og uttrykt seg gjennom ulike kunstformer.

– Noen har valgt å male bilder av seg selv, noen har laget 3D-figurer, mens andre har laget video. Alle har tatt temaet og gjort det til sitt eget, og jeg synes det er veldig artig å se hvordan ulike mennesker tolker og greier å uttrykke seg selv, sier kurator, Ingebrigt Flor.

Ingebrigt Flor ved siden av skulpturen han lagde til utstillingen «Hvem er jeg?». Foto: Kristian Moe

«Rar»

Alle elevene fikk en måned på seg til å komme opp med ideer for hva de ønsket å lage, og arbeide med sitt kunstverk. Ingebrigt forteller at han selv er glad i å uttrykke seg gjennom 3D-form, og valgte å løse oppgaven på den måten. Han har derfor lagd en skulptur av teip, plastfolie, avispapir og pappmasjé, som har fått navnet «Rar».

– Jeg grublet litt med temaet selvportrett. Mange tenker ofte på et malt eller fotografert bilde av seg selv når man hører det ordet, men jeg hadde lyst til å endre den oppfattelsen. Jeg prøvde å tenke «hvordan er jeg?» og «hva uttrykker meg?», og få det inn i skulpturen, forteller Ingebrigt.

Han grublet lenge på hva han skulle kalle skulpturen sin, men endte til slutt på «Rar». Det kan tolkes på flere måter, ifølge Ingebrigt.

– Man tenker kanskje ikke på en vanlig person når man ser den, men heller kanskje at den er litt annerledes og rar. Det kan også være slik enkelte personer ser deg, eller hvordan du føler deg. Navnet kan ha flere meninger, forklarer han.

– Hvordan har det vært å jobbe med denne skulpturen?

– Det har vært veldig artig og interessant. Jeg møtte på enkelte utfordringer underveis, som for eksempel stabiliteten. På enkelte plasser var det ikke lett å få den stødig, men jeg fant løsninger på det, og er veldig fornøyd med resultatet. Jeg føler jeg løste oppgaven og får frem selvportrettet, sier Ingebrigt Flor.

Skulpturen «Rar», som er laget av Ingebrigt Flor. Foto: Kristian Moe

«Refleksjon»

Kurator Margit Synnøve Holm valgte å uttrykke seg gjennom en annen måte enn Ingebrigt Flor. Hun har jobbet med oljemaling i flere år, og har også en bestefar som bruker å male mye. Hun valgte derfor å uttrykke seg gjennom et oljemaleri på lerret og malte et selvportrett med tittelen «Refleksjon».

– Jeg var inspirert av de klassiske maleriene, og spesielt narcisuss, sier Margit Synnøve Holm.

Oljemaleriet hennes viser en blond jente som ser en brunette i refleksjonen sin. Margit forteller at begge jentene skal forestille henne, og forklarer samtidig hvorfor den ene jenta er blond, mens den andre har brunt hår.

– Da jeg begynte med maleriet hadde jeg brunt hår, men jeg bleket håret underveis. Da tenkte jeg å ta med begge to, smiler hun.

Hjertelig velkommen

Både Ingebrigt Flor og Margit Synnøve Holm er skryter av sine medstudenter, som har stått på og jobbet iherdig med utstillingen. Begge kuratorene er veldig fornøyde med sluttresultatet og ønsker alle som vil hjertelig velkommen til å ta turen innom og se på utstillingen deres.

– Utstillingen er åpen til 31. mars, så folk har god til å komme og se. Det er bare å komme når man vil, understreker kuratorene.