I de tidligere lokala til fotklinikken i krysset Skaregata/Storgata er de kreative «rebellene» på Rebellhuset i full sving med å pusse opp. De nye lokala kommer i tillegg til de eksisterende, og med utvidelsen disponerer de nå nærmere 1000 kvadratmeter.

– Vi skal beholde maskinparken der vi holder til nå og drive grovarbeid som saging og kapping der, mens vi flytter skjæring og finsnekring over her. Dessuten skal vi flytte alt materialet som tar opp plass på det gamle verkstedet, ned i kjelleren her, opplyser Adrian Krogsæter.

Kunsthåndverk

De nye lokala innebærer først og fremst en forsterka satsing på kunsthåndverk:

– Vi samler lokale kunsthåndverkere og prøver å danne et næringsliv rundt det. Av de 32 som holder til på Rebellhuset i dag, er det kanskje rundt 20 som holder på med en eller annen form for kunsthåndverk, enten ganske profesjonelt eller bare som hobby. Vi får veldig mange jobber og til dels store prosjekter – i fysisk størrelse – som vi trenger mer plass til, legger han til.

Lara Domeneghetti opplyser at det særlig er tradisjonshåndverket de ønsker å satse på. Blant anna skal de ta inn to lærlinger, og de har planer om treskjæringskurs for barn.

– Vi tenker også på å holde marionettekurs der barna kan lære både å lage og bruke marionetter, opplyser hun.

En marionette er en tredukke som styres av snorer, som for eksempel Titten Tei.

Butikkutsalg

Med de nye lokala er målet også å bli mer synlige for byens befolkning og legge bedre til rette for salg av kunsthåndverksproduktene de lager på Rebellhuset:

– Kunsthåndverk er jo veldig estetisk, så det er fint at vi nå får lokaler der folk kan titte inn vinduene og se hva vi holder på med. Dessuten skal vi lage til en butikk, og forhåpentlig er det noen som får lyst å kjøpe julepresanger her i år, sier Adrian Krogsæter.

Det er mye som må gjøres, men «rebellene» jobber på og satser på at de nye lokala snart skal kunne tas i bruk. Foto: Kenneth Kamp