Det er T2 som inviterer til to dager med reinhekla rock 19. og 20. januar neste år. Dermed tyder alt på at Åleråkk blir den aller første lokale musikkfestivalen i 2024 og får innlede en rekordlang festivalsesong.

Åleråkk skal by på alt fra klassisk rock til hard punk, og foreløpig er det tre band som er klare for Åleråkk 2024:

Bandet Knekt da de varma opp for Fangst tidlig i 2023. Foto: Pressefoto

Knekt er et energisk ålesundsband som liker å synge om slikt som dameproblemer og slåsskamper, ifølge festivalomtalen. Bandet består av bassist Jakob Lorentzen, gitarist Ludvik Skattum, trommis Sander Wefring, gitarist Martin Brekkhus og vokalist Adrian Røren. Les intervju med Knekt her.

Punkbandet Fights Foto: pressefoto

Fights er et oslobasert punkband som ifølge T2s presseomtale serverer «rask, morsom og aggressiv punk og hardcore med en liten splash boogie». Tekstene omhandler universelle temaer som livsfarlige flyvefisk og viktigheten av å låse bilen sin.

Blide sørlendinger i Chemtrails Oslo. Foto: Pressefoto: Birgit Fostervold

Chemtrails Oslo er en gjeng fra Vågsbygd på Sørlandet(!) og beskrives som et band som allerede har skapt to nye og helt ulike stilarter i rocken. Både bandnavn og tittelen på første album, «4Chan-Methrock» tyder dessuten på en sterk fascinasjon for konspirasjonsteorier, mens deres kommende plate, «LGBT-ADHD-MDMA», avslører en viss forkjærlighet for firebokstavsfortelser.

Selvsagt kommer det også flere band; disse vil bli gradvis avslørt av arrangørene.