Ytre Suløens Jass-ensemble skriver på sin Facebook-side at de er helt lamslått, beæra og målløse over å ha fått den høythengende Molderosen.

Molderosen er en hederspris som har blitt delt ut under Moldejazz siden 1967, og går til noen som har bidratt til å sette Molde på kartet, går det fram av Wikipedia.

Moldejazz-rekord

Rosekomiteen begrunna utdelinga blant anna med at Ytre Suløen er de som har opptrådt flest ganger på Moldejazz, og at de har vært en pådriver for å lære opp unge musikere gjennom Jazzlogen, melder nrk.no.

Ytre Suløens Jass-ensemble ble starta i 1973, og i går hadde de altså sin 50-årsjubileumskonsert i Molde domkirke. Med seg hadde de ikke mindre enn to gospelkor, Gossen Gospel Voices og Molde Gospel, med til sammen rundt 50 sangere.

Einar Aarø ssatt på første rad under jubileumskonserten og fikk æra av å ta imot Molderosen. Her er han fotografert mens han fremdeles var aktiv, under Jazz på Jølst i 2019. Foto: Tore Sætre; lisens: CC BY-SA 4.0

Einar Aarø tok imot

Rett nok er det ikke lenger noen av de originale medlemmene som er med i ensemblet, men en av dem, Einar Aarø, satt i salen på første rad under konserten og fikk æra av å ta imot hedersprisen.

Dagens besetning er Sturla Hauge Nilsen – trompet, Lars Frank – klarinett og tenorsax, Gunnar Bech – trombone og vokal, Morten Gunnar Larsen – piano, David Gald – tuba, Svein Tore Anderson – banjo og gitar, Kristoffer Tokle – trommer og Tricia Boutté – vokal.

Tidligere medlemmer av Ytre Suløens Jass-ensemble, som blir behørig trukket fram på Facebook-sida, er Kåre Nymark jr., Jan Inge Melsæter, Jens Arne Molvær, Ottar Anderson, Andreas Rotevatn, Jarle Førde, Helge Førde, Stein Erik Tafjord, Askjell Molvær, Einar Aarø, Henning Johnsen, Runar Tafjord og Georg Reiss.

Molderosen Foto: Foto fra Ytre Suløens Fb-side