Etter ti utsolgte konserter i Oslo Spektrum i sommer, foran nesten 100 000 publikummere, er duoen nå klar for Ålesund.

Det finnes ikke en større artist i Norge akkurat nå. Man kan rett og slett ikke gå glipp av dette, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Duoen skapte norsk popkulturhistorie med det som er den største konsertrekka noensinne her til lands. Amerikanske Variety og australske Rolling Stone skrev euforiske anmeldelser av konsertene, sammen med norsk presse som alle gav terningkast 6 for det som ble beskrevet som “the most beautiful show in the world right now”.

Karpe annonserte sist uke at de skal på europaturne med dansegruppen Quickstyle, turnéen har fått navnet «Omar Sheriff Diaspora tour». Quickstyle var også med de på festivaler i sommer og Oslo spektrum x 10. Turnéen er i april og mai neste år. Billettene ble lagt ut sist fredag og til nå er Paris, Amsterdam, Barcelona og Berlin utsolgt.

– Karpe har spilt inn flere av sine låter i Ocean Sound på Giske. Vi har alltid hatt et spesielt forhold til dem. Nå er de større en noen gang, og det er en glede å kunne presentere denne spektakulære produksjonen på Color Line Stadion i august.

Billettene til Jugend 2023 slippes fredag 21. oktober.

Karpe på en av de utsolgte konsertene i Oslo Spektrum i august 2022. Foto: Pernille Rosemary Flatjord