Kick&Go er navnet på det nye prosjektbandet til Odd Fossum. Som vanlig starta det i det små, og så balla det på seg:

– Egentlig hadde jeg bare tenkt å samle tre-fire blåsere på Ellingsøya, men så var det et par som trakk seg, samtidig som stadig flere kom inn. Og plutselig ble vi et helt lite mini-storband på ni blåsere, pluss fem på komp og tre vokalister, til sammen 17 musikere fra hele ålesundsregionen, forteller han lattermildt.

Hyller Chicago

Det er altså musikken til det 55 år gamle, legendariske, men fortsatt aktive rock-, pop-, jazz-, fusion- og så videre-bandet Chicago som står på programmet til Kick&Go. Navnet spiller delvis på lydlikheten med bandet Chicago og delvis på at flere av bandmedlemmene har kasta seg ut i ukjent territorium:

– Det er en del folk i bandet som ikke har spilt på flere år, mens én har gått i gang med et helt nytt instrument, forklarer Odd med et smil.

Utordrende og kjekt

Også for vokalistene har det vært mye nytt å sette seg inn i:

– Mitt eneste forhold til Chicago fra før, er at jeg husker et par av låtene deres fra ungdomstida – særlig fra da jeg var på min første dans. Men nå har jeg hørt og satt meg inn i en rekke låter som jeg aldri har hørt før! Det med storband er også noe helt nytt for meg, så dette har vært utfordrende, men veldig kjekt, sier Eva Kristin Svinø, som er en av de tre vokalistene som skal være med på konserten på lørdag.

Her er en litt tidlig utgave av Chicago-tributebandet Kick&Go, som ikke er helt identisk med besetninga som skal spille på Teaterfabrikken. Vokalistene er heller ikke med på bildet. Foto: pressefoto

Egne arrangement

Fram mot debutkonserten på lørdag, har det vært lagt ned et stort forarbeid, først og fremst av initiativtaker Odd Fossum:

– Det fins jo ikke ferdige noter til et slikt prosjekt, så jeg har brukt bortimot et år på å arrangere alle de 17 låtene for denne besetninga, sier han.

Siden det ligger så mye arbeid bak konserten, er håpet at det skal bli flere, etter hvert kanskje med litt videreutvikling av låtrepertoaret. I første omgang ligger det an til å bli en konsert i Brattvåg i slutten av mai og en i Syvde i slutten av juni.

Fullt trøkk!

De fleste låtene hører til det klassiske Chicago-repertoaret, fra bandets storhetstid, men Odd har også valgt å ta med noen låter fra det nyere albumet Night & Day, der de tolka ti storband-klassikere.

– I tillegg til de 17 på scenen, har vi vært så heldige å få med oss verdens beste lydmann, Erik Valderhaug, så vi garanterer fullt trøkk og veldig god lyd på Teaterfabrikken på lørdag, sier Odd Fossum.