– Jeg ble kjent med Jakob gjennom studier. Vi var begge musikkinteresserte og meldte oss på revybandet. Der møtte vi gitaristene våre, Ludvik og Martin. Vi drev litt med musikk, og på et tidspunkt bestemte vi oss bare for å satse. Da hadde jeg allerede litt ideer til tekster, forteller vokalist i Knekt, Adrian Røren.

– Ja, Adrian begynte å skrive tekster om alt mellom himmel og jord i fjor sommer. Etter sommeren møttes vi for å lage demoer, og vi fikk Ludvik, Martin og Sander med på laget. Siden da har vi vært Knekt og hatt ukentlige øvinger, skyter bassist Jakob Lorentzen inn.

«Ung voksen problematikk»

De fem bandmedlemmene har alle en ulik musikkstil. Felles for alle er derimot at de er glade i energisk musikk med en kul tekst, som er med på å få med folk. Det er litt av grunnen til at bandet landa på norsk rock som sjangeren de ville starte med. Likevel har ikke Knekt slått seg fast med bare den sjangeren.

– Det kunne gått litt alle veier ut ifra tekstene til Adrian, men det er rock som er gøy å spille og få til live. Det er en sjanger det blir gode live-show av, så vi landa på det i starten, sier Lorentzen.

– Men jeg føler vi er ganske allsidig, alt ettersom hvilken idé vi har eller hva teksten handler om. Noen ganger kan det bli litt roligere musikk. Vi har en fin blanding og funnet vår egen stil som passer bra, men foreløpig spiller vi norsk rock, opplyser Røren.

Har tekstene i låtene deres et spesifikt tema?

– Litt om ung voksen problematikk og hvordan det er å leve i samfunnet slik det er nå, svarer gitarist Ludvik Skattum.

– Men mye av det jeg skriver er basert på egne erfaringer. Vi fant vel ut litt tidligere at det jeg skriver ned handler om livet generelt, tilføyer Røren.

Bandet Knekt. Bak f.v.: Bassist Jakob Lorentzen og gitarist Ludvik Skattum. Midten f.v.: trommis Sander Wefring og gitarist Martin Brekkhus. Foran: vokalist Adrian Røren. Foto: Nikolai Håndlykken

Effektiv produksjon

Siden bandet startet i august/september i fjor, har de fem guttene klart å lage ferdig 13 sanger. 11 av disse er klare til å spille live, og Knekt har dermed en full settliste klar til konserten på T2 på fredag. Med andre ord har produksjonen av låter vært svært effektiv på kort tid.

– I starten måtte vi bare skrive ned så mye som mulig. Ofte er det jeg som setter meg ned og skriver, også er det ikke alltid jeg får det til å funke. Da setter jeg den ideen litt til side. Vi har alltid flere nye ideer, og en del andre ideer som henger i lufta og som ikke er laget noe av enda. Det har gått veldig fort fra den første låten kom og til det vi har nå. Men det var nok fordi alle ble så engasjerte i prosjektet, forteller Adrian Røren.

Knekt lover å gi full gass på T2 førstkommende fredag. Her fra da de varmet opp for Fangst tidligere i år. Foto: Privat

Lover full gass

Med så mange sanger ferdig, begynner det å nærme seg at Knekt kan slippe sitt første album eller sin første EP. Ifølge guttene er det også dette som er planen, og de avslører at det kan komme noe i nærmeste fremtid.

– Vi holder på å trikse og mikse litt. Vi vil at alle skal være fornøyde med alt før vi gir ut noe, men vi kommer til å gå i studio snart og deretter kommer enten en EP eller et album, røper de.

Men før det blir snakk om utgivelse av EP eller album skal Knekt ha konsert på T2 på fredag. Det blir bandets tredje spillejobb. Forrige lørdag spilte de på KaffeBaren i Ulsteinvik, og tidligere har de spilt på T2 som oppvarmingsband for Fangst. Nå har de derimot scenen for seg selv, og Knekt lover full gass og «bang for buck».

– Det blir ganske sykt. Vi tror og håper det blir mange folk. Vi lover hvert fall å spille alt vi har med full gass. Det kommer til å bli en ordentlig energibombe av et show, lover guttene i Knekt.