«Rockeulven» (Rock 'n Roll Wolf) er en musikalfilm fra 1976, og er en sovjetisk-fransk-rumensk samproduksjon. Handlingen tar utgangspunkt i eventyret om ulven og de syv geitekillingene, fremført som en rock’n roll-musikal.

I kort handler eventyret om en hunngeit som forlater sine syv geitekillinger for å begi seg ut i skogen på leting etter mat. Før hun drar, advarer hun killingene om den store, stygge ulven som vil prøve å snike seg inn i huset og spise dem ved å late som han er deres mor. Moren lærer derimot barna sine å kjenne igjen stemmen sin og de hvite føttene sine før ulven kommer, mens ulven gjør flere desperate forsøk på å lure geitekillingene til å åpne døren.

Kort forberedelsestid

Det er dette eventyret som de 63 elevene ved Ålesund folkehøgskole skal fremføre som en rock’n roll-musikal kommende lørdag. Arbeidet med musikalen startet forrige mandag, som betyr at elevene bare har fått knappe to uker på seg til å lære manus, lage kostymer og rekvisitter, koreografere og øve før de skal fremføre musikalen på scenen.

– Det er mye som skal gjøres på kort tid, så det er intenst, ler Ato Owusu-Addo, som er én av lærerne med hovedansvar for å sette opp «Rockeulven».

Det er mye som skal gjøres før alt er klart for premieren av «Rockeulven». Elevene ved Ålesund folkehøgskole må gjøre alt selv. Foto: Ålesund folkehøgskole

Hele skolen er i sving for å sette opp musikalen, og alle spiller forskjellige roller, opplyser Owusu-Addo. At det er mye arbeid og lite tid, gjør at noen må utføre forskjellige dobbeltfunksjoner og de fleste må gjøre mer enn de skal for å få alt på plass.

– Det er veldig stressende, men også veldig givende. Vi ser at elevene vokser i rollene sine og mestrer dem, sier han.

– Noen av elevene har erfaring med teater eller revy fra videregående skole, men en del har også null erfaring. Men de får bruke det de kan fra før og skape noe sammen, forklarer Owusu-Addo.

– Hvordan blir deres musikal sammenlignet med originalen?

– Vi er ikke en teaterskole og har derfor litt problemer med logistikk. Originalen har en del aspekter som vi ikke har kapasitet til å gjenskape, så vi tilpasser vår versjon til de ressursene vi har på skolen, informerer han om.

Spente hovedrolleinnehavere

Én ting som er sikkert med versjonen til Ålesund folkehøgskole er at det er to hovedroller i musikalen: ulven og geitemor. Disse rollene innehas av Solveig Tufto (ulven) og Miriam Kige (geitemor). Begge hovedrolleinnehaverne forteller at det er et ekstra press knyttet til deres roller, og at de derfor er ekstra spente frem mot premieren.

– Det føles som mye ansvar, fordi hele skolen vil at musikalen skal bli veldig bra. Det er mange forventninger knyttet til hovedrollene så man kjenner litt ekstra på et press. Men det er også spennende og gøy, smiler Tufto og Kige.

Solveig Tufto (fremst) innehar rollen som ulven i Ålesund folkehøgskoles oppsetning av musikalen «Rockeulven». Foto: Kristian Moe

Begge har erfaring med elementer knyttet til å spille en musikal, men ingen av dem har spilt i en musikal før. Dermed går de inn i noe helt nytt, som også gjør at de må ut av egen komfortsone. Det mener de derimot er veldig lærerikt.

– Jeg merker at jeg vokser gjennom å spille rollen, fordi det er en rolle som er ganske annerledes enn slik jeg ville oppført meg til vanlig. Den er veldig selvsikker og tar all oppmerksomheten, så det er noe jeg jobber med å gjenspeile i meg selv, forklarer Solveig Tufto.

– Jeg lærer mye nytt av å spille min rolle. Det er krevende, men samtidig tror jeg at det er bra man utfordrer seg selv på nye plan, legger Miriam Kige til.

Både ulven og geitemor er derimot sikre på at alt skal være klappet og klart til premiere, og at det skal gå veldig bra.

– Vi spiller hverandre gode og har et godt samspill. Det går fremover med stormskritt og vi skal være klare til premieren, smiler Tufto og Kige.

Miriam Kige (t.v.) spiller rollen som geitemor. Foto: Kristian Moe

Flere forestillinger

Som nevnt er premieren av «Rockeulven» førstkommende lørdag og finner sted på Ålesund folkehøgskole. Den er spesifikt beregnet for familiene til elevene. Deretter skal de ha barne- og familieforestillinger mandag, tirsdag og onsdag. Onsdag skal det også være en forestilling som er åpen for alle som ønsker å ta turen for å se musikalen.