Løsetstova er en del av Stordal bygdetun og er et freda bygg fra 1790-tallet. På sommerutstillinga kan man se både glasskunst, gravering, tekstil og tradisjonsvev laga av de lokale kunstnerne Lottie van Dijjk og Sølvi Lill Seljebotn. Håndverket deres er inspirert av den klare, fargerike og levende naturen, går det fram av ei pressemelding.

Sølvi Lill Seljebotn er en glasskunstner som er opptatt av å fortelle historier – noen til undring, andre til å trekke på smilebåndet av. Hun jobber også med silketrykk, blylegging, gravyr og glassmaling.

Lottie van Dijk har hele sitt voksne liv hatt stor lidenskap og interesse for gamle teknikker, blant anna innen tekstil og veving. Hun lar gjerne det tradisjonelle møte det moderne, med gamle teknikker, men nye mønster og valg av materialer. Blant anna spinner hun garn på håndtein og rokk; som råmateriale bruker hun alt fra bomull, lin og saueull til brennesle og hundehår.

Sommerutstillinga i Løsetstova blir stående fram til 30. juli. Om fredagene vil kunstnerne være til stede for å fortelle om utstillinga.

Glasskunst av Sølvi Lill Seljebotn Foto: pressefoto
Tekstilkunst av Lottie van Dijk Foto: pressefoto
Løsetstova er en del av Stordal bygdetun Foto: pressefoto