«Wageni» er tittelen på årets Fargeforestiling. Det er swahili og betyr «gjester», forklarer Karoline Isaksen, som er kunstnerisk leder for Fargespil i Ålesund.

– Vi ville ha et navn som pirrer nysgjerrigheten og valgte tittelen på en sang fra Kenya som en av fargespillerne kom med. I sangen synger man «kom hit, jeg vil høre deg, jeg vil se din glede», og de pleide å synge den hver dag på starten av skoledagen. Det er helt magisk når hun setter seg ned med de afrikanske trommene – djembene, sier Karoline.

Hun forteller at årets forestilling favner enda bredere enn før og inneholder til sammen hele 25 låter. Noen av dem er riktig nok veldig korte og sydd sammen med andre sanger i fellesnumre, men resultatet er uansett en usedvanlig variert forestilling med alt fra filippinsk stokkedans til norsk folkemusikk – inkludert hardingfele!

Hardingfele

Den som står for hardingfelespillinga, er 16 år gamle Christian Grønmyr, som faktisk har vært med på alle Fargespill-forestillingene siden starten i 2017!

– Å være med på Fargespill er utrolig gøy, og det er like gøy fortsatt som da jeg begynte, sier han med et strålende smil.

Han forteller at han begynte å med å spille fiolin da han var seks år, men skifta til hardingfele fire år seinere.

– Noe av det jeg liker aller best med hardingfelen, er tonen i den, og at jeg kan lære å spille uten musikk, bare ved å høre andre som spiller. Dessuten er det jo nesten ingen andre på min alder som holder på med det, og det gjør at det blir litt spesielt, sier Christian.

Fargespill-veteranen Christian Grønmyr (t.v.) og ferskingen David Jacobs stortrives begge to. Begge synger og danser, og Christian spiller også hardingfele. Foto: Kenneth Kamp

– Mange flotte mennesker!

I tillegg til å spille hardingfele, synger og danser han. Det gjør også Daniel Jacobs, som i motsetning til Christian er helt fersk som fargespiller:

– Det er veldig kjekt å fære med på Fargespill! Jeg får oppleve noe nytt og lære nye ting hver dag – og så er det så mange flotte mennesker her, roser Daniel.

Støveldans og sanglek

Nancy (9), Aida (10) og Liliana (9) er tre sprudlende jenter som forteller at de har vært med på Fargespill flere ganger før og at de elsker å danse og synge. I år synes de det har vært ekstra gøy med stokkedans og støveldans, og i denne saka på Aesby.no kan man se et lite opptak der de viser fram støveldans.

11-åringene Amira og Alula har også vært med på Fargespill i flere år og liker både å danse og å synge. I år skal de blant anna synge en somalisk godnattsang, men det aller gøyeste på årets forestilling, synes de, er den norske sangleken «Snåle mi jente»!

11-åringene Amira (t.v.) og Alula har begge flere år bak seg i Fargespill. De synes det er veldig kjekt å være med og liker både å synge og danse. Foto: Kenneth Kamp

Forestilling

Årets Fargespill-forestilling kan oppleves på to oppsetninger på Parken kulturhus søndag 10. mars. Dagen etter skal Fargespill-gjengen ha hele tre skoleforestillinger og vise seg fram for til sammen 1500 elever!

Se videosnutter fra Fargespill-øving på Aesby.no!

Øving på «Dont’t Go Yet». Foto: Kenneth Kamp
Mer Bollywood. Foto: Kenneth Kamp