Første kvelden av årets Festspela i Geiragner er satt av til klassisk vorspiel på Havila Hotel Geiranger. Nytt av året på vorspielmenyen er en bred, musikalsk kviss – altså med spørsmål som ikke bare er fra den klassiske musikkverdenen.

Fredag er det klart for den store åpningskonserten på Hotel Union Geiranger. Der skal den svært så kjente fiolinisten, komponisten og musikkprofessoren Henning Kraggerud spille sammen med sin 16 år gamle datter, Alma Serafin. Hun begynte å spille fiolin som femåring og debuterte som solist med Kork allerede som niåring, i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum. Alma Serafin har seinere vunnet flere nasjonale og internasjonale konkurranser, deriblant NRKs store solistkonkurranse, Virtuos 2022.

Med på åpningskonserten blir også Operaens Sinfonietta, Operaen i Kristiansunds eget orkester. På programmet står musikk av blant andre Ole Bull, Johan Svendsen og Johan Sebastian Bach.

Jazzpub

På fredagskvelden blir det jazzpub, også det på Hotel Union Geiranger, blir det avslappende jazztoner inspirert av Chet Baker. De som skal frambringe de blå tonene, er trompetist og vokalist Ole Jørn Myklebust fra Eidsdal, pianist Dag-Filip Roaldsnes fra Valderøy, bassist og komponist Lars Martin Vik, samt solisten Tone Oline Knivsflå fra Geiranger.

Opera-verdensstjernen Anne Sofie von Mutter kan oppleves på den store festkonserten på lørdagskvelden. Foto: pressefoto

Fjell- og fjordkonsert

Lørdagen byr blant anna på fjellkonsert på Dalsnibba med operaens strykekvartett og Tone Oline Knivsflå; fjordkonsert på MS Geirangerfjord med musikk av Sinfoniettaens blåsekvintett og mat av mesterkokk Kenneth Løken; balkan-pub med Almir og Daniel og klassisk uhørt med unge klassisktalenter på Havila Hotel Geiranger; og – ikke minst – festkonsert med den svenske, verdenskjente operasangeren Anne Sofie von Otter på Hotel Union Geiranger.

Festspela i Geiranger avsluttes på søndag med balkan-rytmisk familiekonsert med Almir og Daniel på Havila Hotel Geiranger og festspillgudstjeneste i Geiranger kirke.

Fjorder og fjell i nytt lys

Gjennom hele festivalhelga kan man også oppleve årets festspillutstilling: Rune Hagens fotografier av av fjorder og fjell, som han forsøker å vise i et helt nytt lys. Utstillinga kan ses i foajeen til Hotel Union Geiranger.

Fotograf Rune Hagen er årets festspillutstiller. Foto: pressefoto