«No Extra Cost for the People» er faktisk den faller første låten Amund & Hermand Band har spilt inn og gitt ut. Tittelen og teksten er en hyllest til BBC-reportasjen «The Strangest Terrace in The World», som handler om Kråmyra og den historiske kampen i 2003 der 10 000 (!!!) tilskuere så AaFK og Molde spille 1-1, i et avgjørende bunnoppgjør i hjemmelagets første eliteseriesesong.

– Dette er viktig lokalhistorie, og jeg har lenge hatt lyst til å lage en låt til den reportasjen. Den er så nøktern, herlig og befriende! Vi får blant anna høre daværende daglig leder i AaFK, Henrik Hoff, fortelle at om sommeren kan publikum plukke og spise blåbær mens de ser på kamp for «no extra cost for the people». Grammatikken er nok ikke helt på plass, og han sier blant anna «blueberry» i entall, men vi har valgt å bruke sitatet akkurat slik han sa det, sier Herman Ekeberg muntert.

I tillegg til det faste bandet bidrar Kåre Nymark jr. og Håvard Funderud på «låten, på henholdsvis trompet og trombone. Mannen som tittelen er basert på, Henrik Hoff, har også bidratt i prosjektet.

Musikkvideo

«No Extra Cost for the People» er spilt inn i studioet til Unset Production i Ålesund og mikset av Fredrik Ingebrigtsen. Den ble i dag gjort tilgjengelig på diverse strømmetjenester, og i kveld blir det låtslipp i lokalene til Sorentio, på toppen av Rønnebergbua. Der blir det også visning av en tilhørende, men litt uferdig, musikkvideo.

BBC-reportasjen «The Strangest Terrace in The World» er tilgjengelig på Youtube, for dem som har lyst å mimre litt om de gode, gamle AaFK-dagene.