De tre unge rapperne er født i 2002 og har vokste opp som naboer på Etterstad i Oslo. Thanu, Galle og Dumonde ga ut sin første singel i 2020. Den heter «Sommerfugl» og ble en stor hit i 2020. Den er et samarbeid med Marstein fra rapgruppen Undergrunn.

Kode.59 har stått mye på scenen sammen med Undergrunn og de var også oppvarmingsband for Undergrunn på deres to utsolgte konserter i Oslo spektrum i november i fjor.

Nylig ga de ut sitt debut album «Nabolagets Helter» som inkluderer helt nye sanger men også godt kjent materiale, som «Gi Slipp» og «Hva vil du ha?». I tillegg til låten “Gucci m/UG” som de har sammen med UG.

– Kode.59 har samarbeidet mye med Undergrunn og siden Marstein også kommer så hadde det jo vært gøy om de fant på noe på scenen sammen, sier prosjektleder i Spirefest Geir Baldersheim Leirvåg uten å love noe om det.

Foreløpig line-up til tidens aller første Spirefest: Marstein, Kamelen, Victoria Nadine, Kode.59 og Knekt. Flere artister kommer, melder de videre.

– Vi jobber med å få inn flere artister og når alle er på plass vil vi annonsere hvilken dag artistene spiller på. Men det jeg kan fortelle nå er at det også vil bli «Silent disco» på festivalen, avslutter Geir.

Spirefest 24 er et samarbeid mellom Spire, Terminalen Byscene, Momentium, Ung i Ålesund, Ålesund kommune, Sørsida Utvikling og en rekke lokale støttespillere.

Kode.59 på scenen i Oslo Spektrum. Foto: Oline Berge Trandal