– Dette blir en «höjdare», lover Terje Tafjord, som er dirigent for Vigra og Valderøy ungdomsmusikk – eller VVUM for de innvidde.

På konserten «Danser med korps» slår VVUM og Blindheim musikklag seg sammen for å spille de mest kjente og populære låtene fra storhetstida til Dance With a Stranger. Attpåtil får de med seg Frode Alnæs – som har skrevet de fleste låtene til bandet – på gitar og vokal. Alnæs skal også ha et parti med egne låter fra solokarrieren.

Inspirerende samarbeid

– Det er interessant med et slikt musikalsk samarbeid på tvers av kommunegrensene. Vi har samarbeida med Blindheim musikklag tidligere også, og vi har funnet ut at vi går kjempefint sammen, både musikalsk og sosialt. Som dirigent er det dessuten veldig inspirerende og en fantastisk opplevelse å få stå foran et så stort korps, synes Tafjord.

Videre forteller han at han har spilt med Alnæs ved et par anledninger tidligere. Han var også dirigent da Langevåg musikkorps hadde en tilsvarende konsert for noen år siden.

– Frode Alnæs er en fantastisk person å ha med å gjøre. Han er så ukomplisert og fin, og han er veldig gira på å gjøre ting sammen med oss amatørmusikere, roser Tafjord.

Et fyldig korps

Til sammen blir det hele 60 musikere på scenen under konserten. Dirigentoppgava vil bli delt mellom Tafjord og Blindheim musikklags dirigent, Roar Gangstad.

– Vi kommer til å dirigere rundt halvparten av låtene hver, og mens den ene dirigerer får den andre spille. Det blir kjekt, sier Terje Tafjord.

Alle låtene er spesialarrangert for korps.

Også musikantene gleder seg til konserten i Parken kulturhus søndag 6. november:

– Slike samarbeid som dette er utrolig inspirerende! Vi blir jo et ordentlig fyldig korps, og attpåtil får vi med oss solist, så det gleder vi oss veldig til. Dessuten blir det første gang vi forsøker oss med konsert i Parken kulturhus, så vi håper virkelig at folk kommer, sier Geir Sund.

Fellesøving med Vigra og Valderøy ungdomsmusikkk og Blindheim musikklag. Foto: privat