Comeback-showet til den noe aparte duoen fra Ulsteinvik har rett og slett fått tittelen «Hildegunn og Leif-Per – uten Kringkastingsorkesteret».

Det er nå 27 år siden gymnaskompisene Ørjan Liavåg og Fredrik Steen slapp løs husmora Hildegunn og drosjesjåfør-svogeren hennes, Leif-Per, på det norske folk. Siden den gang har showa deres blitt sett av nærmere 200 000 mennesker over hele landet, går det fram av ei pressemelding.

De siste åra har de to figuren bare vist seg på sporadisk på scener rundt i landet, men nå er de altså tilbake med flunkende nytt show. Hildegunn har dessuten kommet seg på some, og sammen har de to Moltubakkene lansert sin egen podkast.

Siden sist har det selvsagt skjedd en del i privatlivet til duoen, og særlig for Hildegunn. Hun har tatt nettkurs og fått seg ny karriere som mental coach – og hun har blitt skilt fra ektemannen Per-Leif, altså broren til Leif-Per. Skilsmissen var likevel ikke vondere enn at Hildegunn fremdeles vasker klærne til Per-Leif en gang i uka. Videre har yngstegutten, Hans Robert, flytta til Oslo for å bli stjerne i reklamebyrå, mens dattera Brit-Bente har tatt med seg alle de fire ungene – Therese-Merethe, Per-Sindre, Tove-Gunn og vesle, bindestreksløse Tim – og flytta hjem igjen til mor.

Nå, fredag 19. januar, har de to tatt turen til Løvenvold Theater for å informere om at nettopp Løvenvold blir åsted for verdenspremieren på det nye, helt Kork-frie, showet deres. Det skjer til høsten, nærmere bestemt 26. september. Deretter blir det stor turné over hele landet.

Foto: Kenneth Kamp