Ja, det er faktisk helt rett: Dette blir siste sommer med det tradisjonsrike sommershowet på Teaterfabrikken. Det er likevel ingen grunn for fansen til å frykte en kjedelig sommer på «Fabrikken» neste år:

– Det kommer selvsagt til å skje noe neste sommer også, men etter ti år med sommershowet vårt, har vi lyst å finne på noe anna. Først vil vi imidlertid avslutte ti fantastiske år med et storstilt jubileumsshow, sier Henrik Overaa Bjørnson.

Starta i det små

Det var Henrik, Astrid Overaa og Ina Breivik som stod for det aller første sommershowet, sammen med pianist Fride Nøstdahl Hjelle. Siden har showet vokst langsomt og sikkert, via fire og fem sceneaktører, fram til det i år for første gang blir hele seks på scenen. Men ikke bare dét – de seks utgjør faktisk alle som har spilt på sommershow-scenen gjennom åra!

De tre andre som har vært med på sommershowet et varierende antall ganger gjennom åra, er Synnøve Hatlen, Ørjan Liavåg og André Ulveseter. I år kommer altså alle seks i samla tropp – og får attpåtil med seg like mange i bandet. Alt i alt blir det altså hele tolv stykker – flere enn noen gang før – som skal sørge for at publikum på Teaterfabrikken får et heidundrende avslutnings-sommershow.

Astrid Overaa, Synnøve Hatlen, Ina Breivik, André Ulveseter, Ørjan Liavåg og (på mobil) Henrik Overaa Bjørnson på skrivemøte for det tiende og siste sommershowet på Teaterfabrikken. Foto: pressefoto

Samling av det beste

– Vi har plukka ut noen av de beste numra gjennom åra, og så sper vi på med litt nytt. De første åra prøvde vi å ha en tematisk rød tråd, men så fant vi ut at den beste røde tråden å følge, var å ha det gøy og få publikum til å le. Et og anna nummer til ettertanke har vi også pleid å ha med, men humor og latter har alltid vært det viktigste, forteller Henrik.

Revy + allsang = sant

Siden 2018 har formelen vært revyshow først, og deretter allsang, alt i alt en tre timer lang kveld, inkludert pauser. Revy pluss allsang har rett og slett vist seg å være en skikkelig suksesskombo, noe Henrik er svært så fornøyd med:

– Jeg elsker allsang! Og det vet jeg at mange andre gjør, også, så her er det bare å glede seg til det aller siste sommershowet på Teaterfabrikken – det kommer til å bli storslått!

Jubileums- og avslutningssommershowet settes opp bare ni ganger, i perioden fra 2. juni til 1. juli.

Sommershowet i 2016. Foto: Pressefoto: Marit Brunstad / Anne Marthe Vestre Berge
Lunt og fargerikt under Teaterfabrikkens sommershow i 2016. Foto: Pressefoto: Marit Brunstad / Anne Marthe Vestre Berge