Hele 70 kvinnestemmer vil fylle skipet i Spjelkavik kirke når Piker, ving og sang slår seg sammen med Taretausene under det avsluttende fellesnummeret på «Pikenes julekonsert» på søndag.

Piker, vin og sang er et damekor som ble stifta i 2004 av noen sangglade venninner. Snart 20 år seinere har de vokst til et stort kor med 50 kvinner og et bredt repertoar, fra pop og showmusikk til jazz og klassisk. Av og til drar koret på utenlandstur, og de har vært med på flere internasjonale korkonkurranser, der de har hevda seg ganske bra. Beste resultat er en andreplass, som de fikk et i en konkurranse litt utafor Barcelona, et par år før pandemien, opplyser Elisabeth Gundersen og Monika Waagsholm i korstyret.

Piker, vin og sang har invitert med seg Taretausene til årets utgave av «Pikenes julekonsert». Foto: pressefoto

«Pikenes julekonsert» er en godt innarbeida tradisjon som har blitt avholdt på litt ulike steder gjennom åra. I år blir det altså i Spjelkavik kirke, og med seg har «Pikene» invitert et anna damekor, Taretausene. De ble stifta i 1999 av noen «gressenker» på Godøya med ektemenn på sjøen. Også de har vokst med åra og har i dag rundt 30 medlemmer.

– «Pikene» og Taretausene har samarbeida godt tidligere, på prosjektet Funky Music i 2015, da vi nesten fylte Parken kulturhus. Begge kora synger variert musikk, og en stund hadde også begge to Solveig Håvik som dirigent, noe som gjør at det er lett for oss å samarbeide musikalsk, forteller de to «pikene»

Piker, vin og sang dirigeres i dag av Ioana Maria Precup, mens Taretausene dirigeres av Ina Furnes. Det blir også én hane i kirka på søndag: pianist Johan Sewerin.

Publikum vil få høre et bredt utvalg av julesanger, både norske, svenske, engelske, amerikanske – og én fransk. Mange av sangene er velkjente, men framføres i korenes egne, gjerne litt jazzete versjoner, opplyser Elisabeth og Monika.

– Fjorårets julekonsert ble avlyst på få dagers varsel på grunn av innstramming i pandemireglene, så nå gleder vi oss veldig til endelig å få holde julekonsert igjen!

F.v. Ina Furnes, dirigent for Taretausene; Johan Sewerin, pianist; og Ioana Maria Precup, dirigent for «Pikene». Foto: pressefoto