West Nordic International Film Festival er en dokumentar – og kortfilmfestival, med formål om å samle kunstnere/skuespillere og filmer fra hele verden i Ålesund.

– I år har Weniff 10-årsjubileum, tenk det! Jeg husker det som det var i går, da vi startet for 10 år siden. Med noen få filmer og et bitte lite budsjett, men med stor entusiasme, positiv energi og med troa på at vi en dag skal bli kjent. At filmfolk fra hele verden skal ta turen til Weniff. Det har begynt å skje nå. Vi har fortsatt et litte budsjett, men et veldig høyt nivå på filmprogram og festival, forteller Besnik Zogaj, gründeren bak festivalen.

Et innholdsrikt program

I løpet av de tre dagene festivalen varer, skal det i år vises hele 43 filmer.

– Vi opplever at det ikke lenger er nok med tre dager. Kanskje må vi utvide festivalen til fire dager fra neste år, sier Besnik Zogaj.

Siden Løvenvold kino ikke er tilgjengelig for øyeblikket, arrangeres festivalen i år på parken kulturhus fra 16.-18. februar.

«Mor mi» er spilt inn på Store Kalvøy utenfor Ålesund. Astrid Overaa (Tora) og Endre Synnes Hagerup (Kjetil), spiller mor og sønn i denne sunnmørske kortfilmen. Foto: Weniff

Mor mi

– Tora er gammel og svak til beins, mens Kjetil er evig ungkar. De har det fint i hverandres selskap inntil Kjetil en dag får seg en internettflørt. Kortfilmen «Mor Mi» er et drama med hjertevarme, familiekjære relasjoner, kjærlighet, svik og humor, heter det i omtalen av filmen.

«Mor Mi» har premiere på WENIFF torsdag 16 februar. Filmen er skrevet og regissert av Christer Steffensen som er fra Frekhaug, nord for Bergen. Produsenten Sivert Kalvø Harang er Ålesunder med sterk tilknytning til Store Kalvøy.