Trass i at de har hatt nesten to døgn mindre enn vanlig til å få gjort alt klart i år, så har rigginga stort sett gått som smurt, og alt er i rute, opplyste sponsorsjef Idar Giskegjerde noen timer før bergenske Michelle Ullestad skulle på scenen som første artist på årets Jugendfest.

Som vanlig blir det to scener, en stor og en litt mindre. Scenene står rett ved siden av hverandre i den vestre kortenden, slik de har gjort de siste åra. Det gjør det lettere å få et raskt skifte mellom artistene.

Nytt av året er et eget telt, «Bankstage», der man kan søke seg til litt fred og ro, spille spill og lignende. Det er særlig beregna for de yngste, fra 15 år og oppover, som ikke er så vant med et så stort arrangement og kanskje trenger å trekke seg litt unna en stund.

Alt er i rute til høstens store festivalhappening på Nordv–Vestlandet, Jugendfest, opplyser sponsorsjef for Momentium, Idar Giskegjerde. Foto: Kenneth Kamp

Det mest spesielle i år, er nok at Jugendfest går av stabelen torsdag og fredag, i stedet for fredag og lørdag, som tidligere. Bakgrunnen for bytte av dag er velkjent nok: Karpe, et av Norges aller største band, både her og hjemme og utenfor landegrensene, hadde nemlig mulighet til å spille torsdagen.

Karpe kommer med samme konsert og scenerigg som de hadde på sin store europaturné i vår, inkludert den norske dansegruppa Quickstyle og et crew på 65 mennesker! Quickstyle er for øvrig enorme internasjonalt; de har blant anna formidable 5 millioner følgere på Instagram!

Tidligere i dag meldte også Mo Ayn, som er med å synge på låten «Meri Jaan» på Omar Sheriff-albumet, på sin Instagram-konto at han var på vei til Ålesund.

Det meste av rigginga var gjort i 14-tida i dag. Foto: Kenneth Kamp
I området mellom stadion og Ålesund videregående skole finner man blant anna matvogner og merch-boder. Foto: Kenneth Kamp