Festspela i Geiranger varer i år fra 29. september til 2. oktober. Der skal Arve Tellefsen være hovedartisten på åpningskonserten 30. september. Med seg kommer han til å ha pianist Kjetil Bjerkestrand, som han har samarbeida med i mange år.

En annen stor stjerne som kommer til historiens andre utgave av Festspela i Geiranger, er Eli Kristin Hansveen, solist på Den Norske Opera & Ballett og kjent for det store publikum gjennom blant anna Stjernekamp på NRK i 2013. I Geiranger vil hun framføre et bredt spekter av musikk, fra arier til kabaret, musikal og jazz.

Sitar i soloppgangen

En helt spesiell opplevelse blir det når publikum inviteres til to soloppgangskonserter med Rohini Sahajpal, som regnes som en av landets fremste utøvere på strengeinstrumentet sitar. Hun spiller indisk, klassisk musikk i fjerde generasjon, men i tillegg til å være en viktig tradisjonsbærer, fornyer hun også uttrykket gjennom samarbeid med musikere som Jon Balke, Bendik Hofseth og Transjoik.

Ola Une Ferstad Geiranger, ålesunder som nå bor i Geiranger, er årets festspillkunstner. Han stiller ut et rikt utvalg av maleri, grafikk og mixed media.

Schubert-øl

Festspela i Geiranger kan også by på festspillpub med musikalske opplevelser i en mer uformell ramme. Der kan man også få smakt på Schubert-ølet, årets festspill-øl, utvikla i samarbeid med Geiranger bryggeri.

Totalt inneholder årets festspillprogram tolv åpne konserter – både innen- og utendørs –, en heldags fagkonferanse, festspillutstilling, mesterklasse for unge talenter, festspillgudstjeneste og en festival-gate.

Rohini Sahajpal er sitar-utøver i fjerde generasjon. Foto: Nils J. Maudal