Etter at Lerstad skole åpna i august 1977, oppstod et sterkt ønske om å få på plass et skolekorps, og allerede i desember samme år ble Lerstad skolekorps stifta, opplyser Beate Riise, som er styremedlem i korpset og mamma til to aspiranter og en hovedmusikant.

De siste åra, og spesielt siste år, har korpset hatt god vekst. I dag har korpset 50 medlemmer fra åtte til 19 år. Dirigent for hovedkorpset er Ingolf Dragset, som Riise gir ros for å ha fått opp motivasjonen og innarbeida en god korpskultur. Musikkstykkene han gir til musikantene er veldig motiverende, noe publikum merker godt både i 17.-maitoget og på konserter, sier hun.

Aspirantene og juniorene blir dirigert av Merete Haugseth Dragset.

Til jubileumskonserten på Gomerhuset på Skodje på søndag inviteres familie, lokalbefolkning, æresgjester og andre. I løpet av kvelden blir også første gang at høstens aspiranter får utdelt unifomer. Det gjøres både for å markere jubileet og den gode rekrutteringa den siste tida.

På konserten, som blir den lengste korpset har hatt noen gang, vil man få høre en blanding av ulike musikkstykker som engasjerer korpsmedlemmene – og forhåpentlig også publikum. Aspirantene vil framføre to stykker alene, og det samme gjør juniorene. Til slutt vil hele korpset avslutte konserten med stykket «Stamp».