Mjølner har fått seg en facelift og blitt oppgradert fra samfunnshus til kultur- og samfunnshus. Det markeres med en heftig nyåpning når det 17 mann store mini-storbandet Kick&Go slår seg løs og inviterer både øyfolk og tilreisende til bygdedans 24. november.

– Dette blir det første større arrangementet på Mjølner siden før pandemien, sier Eva Kristin Svinø, som er en av de tre vokalistene i Kick&Go.

Mini-storbandet har profilert seg som et tribute-band for Chicago, gruppa som har holdt det gående med rock, pop, jazz, fusion og mer i 55 år. På Mjølner byr de på nærmere 20 låter fra bandets klassiske repertoar:

– Det meste er Chigago sine egne låter, men gruppa har også hatt noen helt spesielle arrangement av coverlåter, og vi har med noen av disse også, sier Odd Fossum, som er Kick&Gos bandleder og initiativtaker.

På scenen denne kvelden blir det altså totalt 17 musikere, fordelt på fem i kompet, ni blåsere og tre vokalister. Gjennom kvelden blir det to eller tre sett, og underveis blir det mulig å stille sulten med klassisk lokal nattmat: Vigramør og stappe. Til slutt, når Kick’n’Go har blåst fra seg på kvelden, legges det opp til videre dans med ymse spillelister over høyttalerne.

Kick&Go består av Beate Sporsheim, Asbjørn Rørvik, Sven Bernt Ellingsæter og Johannes Løvold Josefsen på sax, fløyte og klarinett; Magnus Fjeld Olsen, Kjell Magne Midtgaard og Odd H. Fossum på trompet og flygelhorn; Arne Sigvard Steen og Maxim Makassiouk på trombone; Kåre Skare Lystad og Kari Astrid Sørdal på gitar og piano; Yuri Makassiouk på bass; Sigurd Sporsheim og Therese Viddal på trommer/perkusjon; og Trygve Sætre, Eva Kristin Svinø og Anita Kornes Rødal på vokal. Alle låtene er arrangert for Kick&Go av Odd H. Fossum.

Kick&Gos tre vokalister på øving: Hovedvokalist Trygve Sætre og hans to medvokalister, Eva Kristin Svinø og Anita Kornes Rødal. Foto: privat

Gir nytt liv til Mjølner

Mjølner har blitt kultur- og samfunnshus og skal fylles med nytt liv i tida som kommer.

Jannicke Valderhaug sitter i det nye styret for Mjølner kultur- og samfunnshus på Vigra. Hun forteller at de har store planer om å revitalisere det gamle samlingspunktet.

– Det starta med at vi la ut en Spleis i sommer, der bygdefolket kunne bidra til rehabilitering av samfunnshuset. Innsamlinga gikk over all forventning og vi ble helt overvelda av responsen, forteller hun.

Foreløpig har huset fått seg et par strøk maling, og man er i gang med å tette noen mindre lekkasjer på taket. Videre skal det pusses opp mer innvendig; ikke minst skal det vesle kiosk-kjøkkenet oppgraderes til et ordentlig kjøkken.

– Vi håper å få mange slags aktiviteter inn i Mjølner, og vi vil gjerne ha innspill fra bygdefolket om hva huset skal brukes til. Vi håper i hvert fall å få i gang en ungdomsklubb, og vi har tenkt å ta opp igjen den lokale tradisjonen med førstejuledagsdans. Det blir første gang siden julen 2018, sier Janniche Valderhaug.