– Vi håper å gi barn med interesse for musikk: veiledning, selvtillit og en scene og stå på, sier Eva Kristin Svinø, daglig leder av Soulsisters.

Soulsisters er en vokalgruppe på seks personer som ble startet for to år siden og gjør mye frivillig arbeid, som blant annet å synge på alders- og sykehjem. Nå vil de inspirere de unge til å uttrykke seg gjennom musikken.

Workshopen vil ha oppstart i begynnelsen av mars og foregå fire kvelder på Moa kultursenter. På den siste kvelden kan ungdommene ta med seg venner og foresatte til en fremvisning av hva de har lært.

Sceneoppsett

I tillegg til sang, vil de unge også få mulighet til å lære oppsett av scene, med tilkobling av mikrofon, høyttaler og lignende.

– Kanskje om vi gir dem et lite grunnkurs, vil de i ettertid kjøpe eget utstyr og jobbe mot drømmen, sier Svinø.

Workshopen vil finne sted på Moa kultursenter. f.v: Anita K. Rødal, Heidi Farstad, Ingeborg Singsdal og Ragnhild O. Rovik. Foto: Eva Kristin Svinø

Musikk kan være terapi

– Det er et stort terapielement i musikk og vi håper derfor spesielt at barn som er redde for å ta det første steget, skal tørre å prøve hos oss. Vi håper også at dette kan være et sted sårbare grupper kan komme til å føle tilstedeværelse, forklarer Svinø.

– Å være i kor kan bli overveldende for enkelte, fordi det er mye folk og man kan bli glemt i mengden. Vi satser på å gi mer individuell veiledning til hver enkelt og sammen kan vi skape stjerner, avslutter Eva Kristin Svinø.