Rolf Kristian Larsen er ny regissør for Giskespelet. Rogalendingen Larsen er både skuespiller og dramatiker. Som skuespiller er er han særlig kjent fra seriene «Heimebane» og «Lykkeland» og ikke minst fra hovedrolla i «Mannen som elsket Yngve» og de to andre filmene i trilogien om Tore Renbergs romanfigur Jarle Klepp.

– Det viktigste for oss er at han har spilt Olav den Hellige i Mostraspelet fire ganger og er utdanna dramatiker. Her får vi en regissør som er på hjemmebane når det gjelder historiske spill og hvilken betydning de har for et lokalsamfunn, uttaler styreleder for Giskespelet, Siv Giske, i ei pressemelding.

Rolf Kristian Larsen overtar regissøroppgava fra Eldrid Schrøder Kvalvik, som har takka for seg etter fire år i sjefsstolen.

– Vi vil benytte anledninga til å takke Eldrid Schrøder Kvalvik for å ha lagt ned et grunnlag, både i manusbearbeiding og utvikling av spelet, som stå seg inn i historia. Det samme gjelder koreograf Einar Didriksen, som nå blir erstatta av Eleanor Nedregaard, som selv kommer fra Giske kommune, sier Siv Giske.

Musiker og komponist Miki Campins, som har vært musikalsk ansvarlig for Giskespelet de to siste åra, fortsetter samarbeidet.

Årets utgave av Giskespelet får premiere 20. juni.