Siden høstkonserten denne gang er lagt utenfor grensene til gamle Ålesund kommune, har Aalesunds ungdomsmusikkorps gitt årets høstkonsert tittelen «AaUM på bortebane».

Etter at Aaum starta opp igjen i fjor høst etter pandemipausen, har de valgt å benytte ulike dirigenter fra prosjekt til prosjekt. Å ha ulike dirigenter som har forskjellige måter å gå fram på, mener de bidrar til å høyne nivået på musikerne. Til høstkonserten har de fått med seg saksofonisten René Wiik som hoveddirigent. Han spiller til vanlig i Sjøforsvarets musikkorps i Bergen og underviser ved Griegakademiet. Renés kone, musikkpedagogen Siri Godø Wiik (som kommer fra Langevåg), bidrar også, både med direksjon, instruksjon og som saksofonist i korpset.

Aaum lover et variert og krevende program på årets høstkonsert, der de vil prøve å vise fram den musikalske allsidigheten i korpset, som har medlemmer fra 15 til 82 år. Publikum vil få høre «Fanfare for the Common Man» av Aaron Copeland (en heder til den folkelige krigsinnsatsen under andre verdenskrig); «Milonga del Angel» av Astor Piazzola, den store argentinske bandeonisten og tango-fornyeren (her får publikum høre René Wiik som solist på sopransax); «Marsj etter Erling Kjøk»; «Blue Shades» av Frank Tichelli, et krevende og mangearta stykke som blander blues og jazz, og som ofte er å høre på NM; og «Narviksgutten», en marsj av Ivar Widner, opprinnelig skrevet til Narvik guttemusikkorps.

Også Aspøy/Hessa skolekorps blir med på konserten, med sin nye dirigent, danske Anja Poulsen. De to korpsa skal sammen spille Odd Nordstogas storslager, «Ein farfar i livet».