Etter at folket har stemt på årets innsendte bidrag, er det klart at de tre som får spille under finalen i Musikkprisen på Terminalen 11. januar, blir Elliot Lorgen, Knekt og Cherry Cinema.

Det er tre særdeles ulike artister som har blitt stemt fram til årets live-finale på Terminalen, og slik beskriver de seg selv på hjemmesida til Musikkprisen:

Elliot Lorgen (låt: «Keep Me Close»): «Jeg heter Elliot og er en 22 år gammel artist fra Ålesund. Jeg skriver og produserer min egen musikk, som for det meste er varm, melankolsk indie-rock. Jeg prøver å skape et lydlandskap man kan drømme seg bort i, som blander store klanger og kor med råe, nesten dissonerende, gitarer og vokaler.»

Knekt beskriver seg selv som et ekte og ærlig rock’n’roll. Foto: pressefoto

Knekt (låt: «Problem»): «Ungdommelig råskap og ungdommelig dumskap. Knekt er rock’n’roll på ekte vis. Akkurat sånn vi liker det – intenst og ærlig. Et ektefølt tekstunivers ispedd ruvende gitarer, dunkende rytmer og en flerrende vokal (...)»

Cherry Cinema er et helstøpt bygdefest(ival)-band. Foto: pressefoto

Cherry Cinema (låt: «Don’t Do It): «Cherry Cinema er et utmerket live-band med erfaring fra festivaler som Jærnåttå, Festidalen, Bygdalarm og Tysnesfest, og er nå i gang med produksjonen av sitt neste album, mer motivert og lidenskapelig enn noen sinne.»

Musikkprisen er en regional musikkonkurranse som har blitt arrangert siden 2008. De som står bak, er Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre og Sunnmørsposten. Vinneren av Musikkprisen får både spille inn musikken sin i Ocean Sound Recordings og holde åpningskonserten på Jugendfest og den nye Jugendfest U18.

Tidligere vinnere

Nivået på vinnerne i Musikkprisen må jevnt over sies å være knallhøyt, og de fleste av dem har gjort seg bemerka også i ettertid, flere av dem med solide nasjonale – og dels internasjonale – karrier. De tidligere vinnerne av Musikkprisen er Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev, Highasakite, Man Get Out, Padawan, Ine Hoem, Amanda Tenfjord, Isak Shorty, Cashmere Factory, Revolt og Kontrollert Kaos, Lizz og Emilie Malene.

Amanda Tenfjord er en av dem som har vunnet Musikkprisen tidligere. Foto: Pressefoto